Επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πώς θα πάρετε την επιδότηση

To πρόγραμμα επιδότησης ηλεκτρικών συσκευών αναμένεται να ανοίξει μέσα στον Απρίλιο και συγκεκριμένα λίγο πριν από το Πάσχα. Αυτή είναι τουλάχιστον η πρόθεση της κυβέρνησης, ώστε να μπορέσουν τα ωφελούμενα νοικοκυριά να αντικαταστήσουν έως και τρεις ηλεκτρικές συσκευές, οι οποίες θα έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και άρα χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποιοι «κόφτες» που μπορεί να σας στερήσουν την επιδότηση.


Οι συσκευές που περιλαμβάνονται στην επιδότηση

Όσα νοικοκυριά ανήκουν στις κατηγορίες των ωφελούμενων θα μπορούν να αντικαταστήσουν τις εξής τρεις συσκευές:

  • ψυγείο,
  • κλιματιστικά
  • και καταψύκτη

Δεν συμπεριλαμβάνονται στην επιδότηση συσκευές όπως πλυντήρια ρούχων ή πιάτων και ηλεκτρικές κουζίνες.

Πώς θα πάρετε την επιδότηση

Η επιδότηση θα αφαιρείται στο κατάστημα με την αγορά. Θα μπορείτε ελεύθερα να επιλέξετε όποια συσκευή επιθυμείτε, απλά θα πρέπει να πληροί κάποια ελάχιστα κριτήρια ενεργειακής απόδοσης και ποιότητας.

Ποιοι χάνουν το κουπόνι

Εκτός από τα εισοδηματικά κριτήρια στα οποία θα μπει «κόφτης» εφόσον ξεπεράσουν τις 200.000 οι αιτήσεις, θα υπάρχουν και συσκευές που δεν θα γίνονται δεκτές. Η βασική προϋπόθεση είναι η συσκευή που θα αποσύρεται θα πρέπει να λειτουργεί.

Επίσης, το ποσό της επιδότησης θα είναι συνολικού ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ και 200.000 νοικοκυριά προβλέπεται να πάρουν έκπτωση από 30% έως 50%. Θα υπάρχει κατάταξη των ενδιαφερόμενων και αν ξεπεραστούν οι 200 χιλιάδες αιτήσεις τότε θα μπουν οικονομικά κριτήρια και κοινωνικά κριτήρια σαν «κόφτες» που θα αποκλείσουν ενδεχομένως ορισμένους καταναλωτές.

Στο TaxisNet η αίτηση

Μόλις δοθεί το σήμα και ανοίξει η πλατφόρμα οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν αίτηση για το πρόγραμμα της επιδότησης για να μπορέσουν να αντικαταστήσουν τις παλιές και ενεργοβόρες συσκευές τους.

Η διαδικασία της αίτησης για την επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών θα γίνεται με κωδικούς TaxisNet και θα χρειάζεται το ΑΦΜ.

Ο ενδιαφερόμενος θα μπορεί, είτε μόνος του, είτε μέσω του λογιστή του, είτε στο κατάστημα που επιθυμεί να επισκεφτεί για αγορά, να δηλώνει τους κωδικούς taxisnet, στη συνέχεια θα δηλώνει τι συσκευές θέλει να αντικαταστήσει, το ΑΦΜ του και έναν λογαριασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου