Γερμανία: «Μπαράζ» κλοπών ντίζελ-Έως και δέκα χρόνια η ποινή φυλάκισης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Καθημερινά αυξάνονται οι κλοπές ντίζελ στη Γερμανία, με την κατάσταση να γίνεται ολοένα και πιο δραματική μετά το ξεκίνημα του πολέμου στην Ουκρανία, οπότε και οι τιμές της βενζίνης εκτοξεύθηκαν. 

«Θα πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένο ότι οι κλοπές καυσίμων έχουν αυξηθεί. Δεν γνωρίζουμε κάθε περίπτωση, διότι σπάνια γίνονται καταγγελίες στην αστυνομία. Το ποσοστό εξιχνίασης είναι κατά συνέπεια πολύ χαμηλό», δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής Ομοσπονδίας Οδηγών Επαγγελματικών Οχημάτων (BGL).

Αναλυτικότερα, την περασμένη εβδομάδα στο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν ένας φερόμενος ως κλέφτης έχασε τη ζωή του, όταν παρασύρθηκε τη στιγμή που προσπαθούσε να κλέψει βενζίνη από ένα φορτηγάκι σε πάρκινγκ καταστήματος.

Οι αστυνομικοί συμπέραναν ότι ο άνδρας ήθελε να κλέψει καύσιμο, επειδή εντόπισαν μια τρύπα στο ντεπόζιτο.

Παράλληλα, πολλές κλοπές σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες και στη βαυαρική πόλη Στράουμπινγκ, όταν επιτήδειοι έκλεψαν από φορτηγό ντίζελ συνολικής αξίας 800 ευρώ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Οδηγών Επαγγελματικών Οχημάτων κάθε χρόνο οι κλοπές ντίζελ προκαλούν ζημιές που ξεπερνούν σε αξία τα 100.000 ευρώ το χρόνο, καθώς σ’ αυτά προστίθεται το κόστος επισκευής των οχημάτων, τα οποία, έως ότου επισκευαστούν, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν και πρέπει να αντικατασταθούν με ενοικιαζόμενα.

Για την αντιμετώπιση της κατάστασης η Ομοσπονδία Οδηγών Επαγγελματικών Οχημάτων ζητά «καλύτερη στελέχωση των αστυνομικών αρχών και περισσότερους ελέγχους», τονίζοντας ότι «η παρουσία της αστυνομίας κυρίως στους χώρους στάθμευσης φορτηγών στους αυτοκινητοδρόμους αποτρέπει τους κλέφτες».

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι κλοπές αυτές δεν αποτελούν ασήμαντα αδικήματα, καθώς τιμωρούνται με πρόστιμα ή φυλάκιση έως πέντε χρόνια, ενώ σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, οι δράστες αντιμετωπίζουν ποινή κάθειρξης που φθάνει και τα δέκα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου