Επιστολή Σαμπιχά στην Ελληνική Κυβέρνηση για τις προκλήσεις των Ρομά!!! Συνεργάστηκε η Σαμπιχά με την Φένια

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με τίτλο, «Εκπρόσωποι Ελλήνων Ρομά στέλνουν ανοικτή επιστολή στην ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ρομά», η πεθερά του Μάκη του Καμπριολέ με τα οικόπεδα στο Δροσερό έστειλε την παρακάτω επιστολή:

«Ως απάντηση στην πρόσφατα δημοσιευμένη Εθνική Στρατηγική και το Σχέδιο Δράσης για την κοινωνική ένταξη των Ρομά 2021-2030, ο Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Γυναικών Ρομά Δροσερού Ξάνθης «Η ΕΛΠΙΔΑ» ανέλαβε την πρωτοβουλία να επισημάνει τα πιο σημαντικά ζητήματα για τους Έλληνες Ρομά σε μία ανοιχτή επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση.

Η επιστολή έχει εγκριθεί και υπογραφεί από εκπροσώπους Ρομά από πέντε περιφέρειες της Ελλάδας, ως μία κίνηση ενότητας και αποφασιστικότητας που έχει στόχο να βελτιώσει τις συνθήκες ζωής των Ελλήνων Ρομά. Οι εκπρόσωποι Ρομά χαιρετίζουν την προσοχή που δίνεται από την ελληνική κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα και δεσμεύονται να προχωρήσουν σε έναν παραγωγικό διάλογο με αρμόδια κυβερνητικά στελέχη με σκοπό να προτείνουν πρακτικές λύσεις, να διατυπώσουν τις απόψεις τους και να ανταλλάξουν εμπειρίες.

Τα κυριότερα ζητήματα που αναφέρονται στην επιστολή είναι: πρόσβαση στην εκπαίδευση και την εργασία, πρόσβαση στο σύστημα υγείας και τις κοινωνικές υπηρεσίες και επαρκή στέγαση. Για κάθε ένα από αυτά τα ζητήματα, έχουν συμπεριληφθεί στην επιστολή και πρακτικές προτάσεις.

Οι κυβερνητικές πολιτικές έχουν τη δυνατότητα να υπερνικούν τα εμπόδια τα οποία αποτρέπουν την πλήρη συμμετοχή και ένταξη των Ρομά στην ελληνική κοινωνία. Η σωστή πολιτική στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα τόσο στις τοπικές αρχές όσο και στην κοινωνία γενικότερα καθώς επίσης έχει τη δύναμη να αλλάξει πρακτικές και συμπεριφορές που αποκλείουν τους Ρομά από την πρόσβαση σε θεμελιώδεις υπηρεσίες όπως είναι η δημόσια εκπαίδευση, το σύστημα υγείας και η δικαιοσύνη.

Με εκτίμηση,

  • Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Μορφωτικού
  • Συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης
  • «Η ΕΛΠΙΔΑ»
  • Σουλεϊμάν Σαμπιχά»

-Και τα ερωτήματα του «Τ»:

1.Κυρία Σαμπιχά πριν στείλεις την επιστολή σου στην Κυβέρνηση, συνεργάστηκες με οτον Μάκη τον Καμπριολέ που συναντήθηκε προεκλογικά και με τον Κυριάκο για τα θέματα των Ρομά;

2.Κυρία Σαμπιχά πριν στείλεις την επιστολή σου στην Κυβέρνηση, συνεργάστηκες με την υψηλόμισθη Φένα Τσιαγκάλα που πληρώνεται από την Ε.Ε. για θέματα των ΡΟΜΑ στο Δροσερό;;;;

3.Κυρία Σαμπιχά, κάθε πότε και… πότε συνεργάζεσαι με την Φένια για τα θέματα των ΡΟΜΑ στο Δροσερό; Κάθε πότε «πατάει» στο Δροσερό η κυρία Τσαγκάλα που πληρώνεται με ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρώ για τις συγκεκριμένες υπηρεσίες της;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου