Πάσχα ελπιδοφόρο μήνυμα σε δύσκολες εποχές

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μια Άνοιξη φορτισμένη με πολύ ανησυχία όπως αυτές που ζήσαμε και η φετινή και με την φοβερή σκιά του πολέμου και της καταστροφής που συντελείται όταν συνοδεύεται με ανθρώπινες απώλειες.

Μετά από ένα δύσκολο χειμώνα και ενώ περιμέναμε με μεγάλη προσμονή για ένα ελπιδοφόρο ανοιξιάτικο άγγιγμα τα μηνύματα μιας καινούριας κρίσης με ότι αυτό συνεπάγεται σφίγγουν πάλι τις καρδιές μας.

Πάσχα για μια ακόμη φορά πονεμένο στην ταλαίπωρη πατρίδα μας, πρόσφατα τιμήσαμε το μαύρο Πάσχα της γενοκτονίας των Θρακώναλλά με την ελπίδα που το Πάσχα φέρνει με το πανανθρώπινο μήνυμα της Ζωής.

Πέρασμα από την φθορά και τον θάνατο στην ζωή που για να το πετύχουμε όμως απαιτεί μετάνοια, αλλαγή τρόπου και στάσης στην καθημερινότητα μας, μια που μόνο πόνο και προβλήματα μας έφερε η ως τώρα στάση μας.

Μπροστά μας η Καθαροβδομάδα, ευκαιρία για πνευματική ανάταση και προβληματισμό με την συμμετοχή μας προσευχόμενοι στις θείες ακολουθίες,  για καθαρισμό με την νηστεία και την άσκηση μας σωματικά και ψυχικά, να δυναμώσουν ο κεραίες μας οι πνευματικές και να μπορέσουμε να αγγίξουμε με πραγματική μετάνοια την αλλαγή μας, την πρόοδο μας σαν πραγματικά ανθρώπινες υπάρξεις και να αξιωθούμε της θείας υιοθεσίας και προοπτικής μας στην ομορφιά μιας αιωνιότητας, που υπόσχεται το Πάσχα, το πέρασμα μας από την θλίψη στην χαρά της Ζωής.

  • Καλή Ανάσταση!!!
  • Ανδρέου Γεωργία

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου