ΣΕΚ: «Αντίδωρο» η ενίσχυση που δόθηκε στους κτηνοτρόφους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ως «ψίχουλα» χαρακτηρίζει ο Σύνδεσμος Ελληνικής Κτηνοτροφίας (ΣΕΚ) την κρατική ενίσχυση στους κτηνοτρόφους, την οποία – όπως επισημαίνει – πολλοί δεν έχουν λάβει.

Σε επιστολή προς την ηγεσία του ΥπΑΑΤ ο ΣΕΚ επαναλαμβάνει την προειδοποίηση ότι η κτηνοτροφία βρίσκεται μπροστά στην καταστροφή, ζητώντας επανειλημμένα, από τον Οκτώβριο του 2021 μέχρι πρόσφατα, την καταβολή άμεσων ενισχύσεων στους παραγωγούς για κάθε κλάδο της κτηνοτροφίας για να καλύψουν, έστω ένα μέρος της τεράστιας αύξησης των τιμών ζωοτροφών, ενέργειας κ.α..

Ενδεικτικά έχουν ζητήσει:

  • 200 ευρώ ανά αγελάδα γαλακτοπαραγωγής και αγελάδα παραγωγής κρέατος.
  • 20 ευρώ ανά προβατίνα και γίδα,
  • 5 εκατ. ευρώ σε όσους χοιροτρόφους έμειναν χωρίς κορονοενίσχυση
  • 70 ευρώ ανά χοιρομητέρα.

«Αντί αυτού εσείς δώσατε μέχρι τώρα στην κυριολεξία ψίχουλα, τα οποία όμως πολλοί κτηνοτρόφοι δεν έχουν λάβει», τονίζει ο ΣΕΚ, ζητώντας άμεση πληροφόρηση για το συνολικό ύψος των χρημάτων που δόθηκε στην κτηνοτροφία και για τα ποσά ενίσχυσης ανά ΚΑ∆ (αιγοπρόβατα, βοοειδή, χοίρους, πουλερικά).

«Έχουμε ενημερώσει για το φλέγον αυτό ζήτημα τον πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, με τρεις επιστολές και επειδή θεωρούμε ότι η ενίσχυση που δόθηκε είναι ουσιαστικά «αντίδωρο», περιμένουμε από την κυβέρνηση να ενισχύσει την κτηνοτροφία ουσιαστικά. Αυτά που ζητήσαμε εμείς τα έδωσε ήδη η Ισπανία στους κτηνοτρόφους της για να στηρίξει την εγχώρια ζωική της παραγωγή και για να παραμείνει ο κλάδος ανταγωνιστικός, σε αντίθεση με ότι έπραξε η Ελλάδα», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου