Εγώ είμαι ο… ΝΟΜΟΣ!; Ιδιωτικό πλέον το υπηρεσιακό τζιπ του Δήμου Ξάνθης και σε… διπλή γραμμή!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ακρίβεια: Μέτρα και στο βάθος δύσκολες μέρες «βλέπει» η κυβέρνηση, αλλά όλα αυτά είναι για τον… λαουτζίκο! 

-Με βάση τον Νόμο, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δημάρχου μπορούν να μετακινούνται 5 φορές την εβδομάδα και μόνο για ΥΠΗΡΕΣΑΚΟΥΣ λόγους! Εδώ και 2.5 χρόνια ο σημερινός Δήμαρχος Τσέπελης, το έχει μετατρέψει σε ΙΧ, το οδηγεί 24 ώρες το 24ωρο και το παρκάρει… έξω από το σπίτι του!




Η είδηση.

Για μια πολύμηνη μάχη με την ακρίβεια προετοιμάζεται η κυβέρνηση, με εναλλακτικά σενάρια να είναι στο τραπέζι. Η ανοδική πορεία των τιμών δεν λέει να ανακοπεί και κρίνεται αναγκαία η κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, το ύψος του οποίου φτάνει τα δύο δισεκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, οι ανακοινώσεις νέων μέτρων συνεχίζονται και το επόμενο διάστημα αναμένεται να ακολουθηθεί μια στρατηγική «βήμα - βήμα».

Δηλαδή, πρόσθετες παρεμβάσεις παραμένουν στο «συρτάρι» και θα ανακοινώνονται ανάλογα με την έκταση που θα έχουν οι ανατιμήσεις. Ήδη χθες ανακοινώθηκε αυξημένη επιδότηση στο φυσικό αέριο για τον Απρίλιο καθώς και η επιβολή πλαφόν 3% στις αυξήσεις στις επαγγελματικές μισθώσεις για τη φετινή χρονιά και την ίδια τα ΚΑΥΣΙΜΑ όχι μόνο δεν κατεβαίνουν, αλλά παραμένουν σταθερά… υψηλά!

Σε αυτή τη χρονική συγκυρία στην κυβέρνηση λοιπόν αναγνωρίζουν πως σε ευρωπαϊκό επίπεδο ο κίνδυνος παρατεταμένης αβεβαιότητας και αστάθειας γίνεται όλο και πιο πιθανός. «Παντού στην Ευρώπη ο πληθωρισμός σκαρφαλώνει σε ποσοστά τα οποία δεν είχαμε ξαναδεί εδώ και 40 χρόνια και περιορίζει την αγοραστική δύναμη των ανθρώπων» σημείωσε για μια ακόμη φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, υπογραμμίζοντας πως η αλήθεια δεν πρέπει να κρύβεται

Στο «γαλάζιο» στρατόπεδο παρακολουθούν με προσοχή τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν πως ένα μεγάλο μέρος των πολιτών ζητά περισσότερα στη μάχη με την ακρίβεια.

Το μήνυμα που εκπέμπεται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως υπάρχουν «εφεδρείες» για να στηριχτούν οι πολίτες. Ωστόσο, πρόκειται για μια δύσκολη ισορροπία ανάμεσα σε στοχευμένες παρεμβάσεις στους οικονομικά ασθενέστερους και στον σεβασμό των δημοσιονομικών ορίων

Και με απλά λόγια… Ακρίβεια: Μέτρα και στο βάθος δύσκολες μέρες «βλέπει» η ίδια κυβέρνηση και το ομολογεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και οι Υπουργοί του, αλλά όλα αυτά είναι ΤΕΛΙΚΑ μόνο για τον… λαουτζίκο! 

ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΓΓΕΛΛΕΙΣ;

Και την ίδια ακριβώς ώρα που συμβαίνουν όλα αυτά, οι πολίτες ξεσηκώνονται και τηλεθεατής από την Αλεξανδρούπόλη – δημοσιογράφος από την Αλεξανδρούπολη και «κολλητός» μάλιστα του Ιορδάνη Χασαπόπουλου- μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτό γραμμή» του Next tv για τους Δημάρχους που χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα ως… ιδιωτικά και τον Δήμαρχο Τσέπελη, σχολίασε ως εξής:

«Και γιατί το λες και δεν κάνεις μια καταγγελία στον Εισαγγελέα να τελειώνεις…; Εγώ έτσι θα έκανε…»!

Και αυτό κάναμε!

Στις 5/4/2022 και ώρα 00.10 πήγαμε στο σπίτι του Δήμαρχου Τσέπελη στη ΧΡΥΣΑ Ξάνθης  και βγάλαμε για πολλοστή φορά το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ αυτοκίνητου του Δήμου Ξάνθης, παρκαρισμένο όπως κάθε μέρα… και νύχτα,  έξω από το σπίτι του!!!

Κάτι που ΣΥΜΒΒΑΙΝΕΙ -επαναλαμβ'αμουμε- κάθε μέρα, 24 ώρες το 24ωρο εδώ και 2.5 χρόνια χωρίς καμιά τσίπα από τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη αλλά και την σύζυγό του Έλλη που συχνά είναι συνοδηγός του σε ωράρια που ο Δήμος είναι ΚΛΕΙΣΤΟΣ ενώ «ανέκδοτο» φυσικά έχουν γίνει οι... «βόλτες» του σε τσίπουρα και ρομαντικούς περιπάτους  με την γενική γραμματέα του Δήμου Ξάνθης Σοφία Ψωμά που ως λέγεται, «εγκρίνει» και την συγκεκριμένη πρακτική!

Το ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ τζιπ του Δήμου Ξάνθης δηλαδή να έχει δηλαδή μετατραπεί από 1/9/2019 μέχρι και σήμερα σε ΙΧ αυτοκίνητο του κυρίου Τσέπελη, 7 μέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο!!!

Αφού ακόμη και οι «επισκέψεις» του στα μαγαζιά του ή στα… τσίπουρα με τον δημοτικό μπογιατζή κύριο Τσαμούρ και την παρέα του να γίνονται με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που αυθαίρετα βάζει μάλιστα και σε… διπλή γραμμή, διότι όπως ισχυρίζεται δημόσια, «κανείς δεν τον γράφει, κανείς δεν (τολμάει" να τον ελέγξει…».

ΠΟΣΟ ΗΤΑΝ ΧΘΕΣ  ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ


Υπενθυμίζω λοιπόν για τους Εισαγγελείς Ξάνθης, επαναλαμβάνοντας ότι δυστυχώς η ΑΤΙΜΩΡΗΙΣΙΑ ενθαρρύνει το θράσος του κάθε Δήμαρχου Τσέπελη ότι χθες τα καύσιμα στη Ξάνθη είχαν τις τιμές που βλέπετε!

  • 2,029 η ΑΜΟΛΥΒΔΗ
  • 1.839 το ντίζελ

Υπενθυμίζω φυσικά ότι, ο Δήμαρχος Τσέπελης, οδηγώντας ως ΙΔΙΩΤΙΚΟ το συγκεκριμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο, δεν ΠΛΗΡΩΝΕΙ τέλη κυκλοφορίες, ασφάλειες, γκαράζ (σ.σ. Με υψηλότατα ποσά στα σέρβις κλπ) και φυσικά ΚΑΥΣΙΜΑ!!!

Και κοντά σε όλα αυτά, θέλοντας να «πείσει» σε όλους ΄όσους τον αμφισβητούν, παρκάρει σχεδόν  μονίμως σε… διπλή γραμμή, σχεδόν επάνω σε στροφές  κι όποιος τολμήσει να τον σχολιάσει αρνητικά, εισπράττει την απάντηση ότι, «μας έχει όλους «γραμμένους»… στα «γράμματα» που έχει μάθει 32 χρόνια ως ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ με αντιμισθία μόνο… 3.420 ευρώ τον μήνα,. συν τα τυχερά (σ.σ. Κινητά, δημόσιες σχέσεις κλπ) και φυσικά την ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ του, από την ημέρα που «μπήκε» στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  στις 1/1/1991 και κατόρθωσε να… απαλλαγεί «ακόμη» και από την κατηγορία του «πλουτισμού» σε βάρος του!!! 

  • Εντός και εκτός δημοτικού συμβουλίου.

Ο ΤΣΕΠΕΛΗΣ  ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ;;!

Με βάση λοιπόν τον Νόμο και το ότι, τα υπηρεσιακά αυτοκίνητα του Δημάρχου μπορούν να μετακινούνται με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής 5 φορές την εβδομάδα και μόνο για ΥΠΗΡΕΣΑΚΟΥΣ λόγους!

-Ενώ εδώ και 2.5 χρόνια ο σημερινός Δήμαρχος Τσέπελης, έχει μετατρέψει σε ΙΧ το υπηρεσιακό τζιπ του Δήμου Ξάνθης, το οδηγεί 24 ώρες το 24ωρο και το παρκάρει κάθε βράδυ… έξω από το σπίτι του!

Χρεώνοντας χιλιάδες ευρώ σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για κάθε Έλληνα πολίτη…

-Θα επαναλάβω και πάλι τη φράση…!

-Εισαγγελέας για μας… ή για  τον Δήμαρχο Τσέπελη κι αυτούς που τον ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ!

-Αντιδημάρχους, ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ, γραμματείς και φυσικά… Εισαγγελείς!!!




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου