ΟΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΛΜΟΥΝ! Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον Δήμο Ξάνθης, για αποξήλωση καρκινογόνων υλικών στο πάρκο πίσω από το διοικητήριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια


*Η αστυνομία σταμάτησε τις εργασίες του ΠΑΡΑΝΟΜΟΥ συνεργείου μετά τις καταγγελίες πολίτη!!! 

*Υπήρχε μελέτη κι είχε άδεια για τις συγκεκριμένες εργασίες το συνεργείο που έκανε πρόχειρα και αδίστακτα την αποψίλωση; 

*Τι αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάββας Μελισσόπουλος, τι ρωτάει Δήμαρχο Τσέπελη και υπηρεσίες!

Την αποξήλωση και απομάκρυνση επικίνδυνων, καρκινογόνων, δομικών υλικών αμιάντου χωρίς μέτρα προφύλαξης και δίπλα σε παιδιά σε πάρκο της Ξάνθης κατήγγειλαν πολίτες το μεσημέρι του Σαββάτου, καταφεύγοντας μάλιστα και στην Αστυνομία Ξάνθης, όπως ήδη έγραψε το maxitisthrakiblospot.com αργά το απόγευμα του Σαββάτου.

Όπως ήδη γράψαμε το περιστατικό σημειώθηκε στο πάρκο πίσω από τη Διοικητήριο –δημοσιεύσαμε ήδη και φωτογραφίες-  όταν εργαζόμενοι ιδιωτικής εταιρίας έφτασαν το μεσημέρι του Σαββάτου και ξεκίνησαν την …» αποξήλωση του στέγαστρου στο κιόσκι που υπάρχει» και το οποίο αποτελείται από απαγορευμένες και καρκινογόνες πλάκες ΕΛΛΕΝΙΤ !!! 

Και όλα αυτά επαναλαμβάνουμε στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου που το πάρκο ήταν γεμάτο γονείς και παιδιά που έπαιζαν, ενώ οι πλάκες θρυμματίστηκαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί και σκόνη που εισέπνεαν παιδιά και γονείς χωρίς κανένα προστατευτικό μέτρο! 

Μάλιστα οι πλάκες και τα επικίνδυνα υλικά εναποτέθηκαν στο φράχτη του πάρκου χωρίς κάποιο μέτρο προστασίας κι όλα αυτά,  υπάρχει πολύ αυστηρή ευρωπαϊκή και εθνική νομοθεσία τόσο για την προστασία των εργαζομένων όσο και του κοινωνικού συνόλου!!! 

(σ.σ.Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες)



Μάλιστα σύμφωνα με το Νόμο, ις παρόμοιες περιπτώσεις θα πρέπει να αναλαμβάνει εξουσιοδοτημένο ειδικό συνεργείο με ειδικές στολές ενώ θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αυστηρές οι διαδικασίες για τη διαχείριση και μεταφορά τους σε εξουσιοδοτημένο αποδέκτη και απορρύπανση του χώρου με πιστοποιημένο εξοπλισμό

Μετά τις καταγγελίες πολιτών και ενός δικηγόρου που εντόπισε το περιστατικό και την καταγγελία που έγινε, επενέβη η αστυνομία που κατέγραψε το περιστατικό όπως γράψαμε, έκανε σχετικές ερωτήσεις στο ιδιωτικό συνεργείο και διέκοψε τις εργασίες, αποκλείοντας το χώρο με ταινίες

Καταγγελία Σάββα Μελισσόπουλου.

Για το θέμα έκανε σχετική ανάρτηση ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους   Σάββας Μελισσόπουλος, ο οποίος κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για την επικίνδυνη προχειρότητα ενώ διερωτήθηκε αν υπήρχε άδεια εργασιών έστω  μικρής κλίμακας για τις εργασίες ή με...προφορικές εντολές πήγε εκεί το ιδιωτικό συνεργείο, αφού όπως φαίνεται.....οι Νόμοι σ' αυτές τις περιπτώσεις γράφονται στα παλιά υποδήματα! 

Ιδού και η ανάρτησή του Σάββα Μελισσόπουλου  αλλά μια ακόμη αποκαλυπτική φωτογραφία του "Μ" που μετέβη εκεί μετά απο καταγγελίες πολιτών! 

Σάββας Μελισσόπουλος

2 Απριλίου στις 6:29 μ.μ.

Σήμερα μαζί με πολλούς άλλους συμπολίτες μου γίναμε μάρτυρες ενός ακόμα σοβαρού και επικίνδυνου περιστατικού αυθαιρεσίας και τσαπατσουλιάς της διοίκησης Τσέπελη στο Δήμο Ξάνθης.

Το πρωί, στο παρκάκι (παιδική χαρά) που βρίσκεται πίσω από τη Νομαρχία Ξάνθης, την ώρα που έπαιζαν πολλά παιδιά μπήκαν τρεις εργάτες ιδιωτικής εταιρίας και άρχισαν να ξηλώνουν και να αποσυναρμολογούν το κιόσκι που υπήρχε εκεί, το οποίο πράγματι χρειαζόταν αντικατάσταση.

Το επικίνδυνο όμως του περιστατικού ήταν ότι το σκέπαστρο από το συγκεκριμένο κιόσκι ήταν από αμίαντο, που θρυμματιζόταν κατά την αποκόλληση του και σήκωνε σκόνη, η οποία επιστημονικώς έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να είναι καρκινογόνα εάν εισπνευστεί από τους ανθρώπους.

Μετά από καταγγελίες γονιών, πήγα και εγώ στον χώρο και είδα δύο αστυνομικούς να καταγράφουν το περιστατικό μετά από καταγγελία επώνυμου συμπολίτη μας ο οποίος βρισκόταν εκεί εκείνη την ώρα και περιέγραφε στους αστυνομικούς τη σκόνη που εισέπνευσε περνώντας από εκεί με τον γιο του και πηγαίνοντας στο γραφείο του που βρίσκεται απέναντι από το πάρκο.

Κανείς από εμάς δε γνώριζε για την άστοχη και απαράδεκτη πρωτοβουλία του Δημάρχου να επιτρέψει να γίνει αυτή η εργασία από ιδιωτικό συνεργείο εταιρίας χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, μια ώρα αιχμής για το πάρκο, με πολλά παιδιά να παίζουν εκεί και με επιπλέον το ερωτηματικό εάν το έργο αυτό είχε την απαραίτητη νόμιμη άδεια μικρής κλίμακας από την πολεοδομία. Ο Δήμος Ξάνθης πρέπει πάντα να δίνει ο ίδιος το καλό παράδειγμα, με νόμιμες ενέργειες!!

Ειλικρινά δεν ξέρω, αλλά διανύουμε μία χρονική περίοδο που η Δημοτική Αρχή πιεζόμενη από την παντελή ανυπαρξία έργου, βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και προχωρεί σε σπασμωδικές και πολλές φορές, σε επικίνδυνες ενέργειες.

Εμείς θα αναζητήσουμε άμεσα την καταγραφή του περιστατικού από την Αστυνομία και θα ερευνήσουμε εάν το έργο αυτό είχε τη νόμιμη άδεια να εκτελεστεί..

Σε αυτή την πόλη δεν θα κάνει ο καθένας ότι θέλει.

Η Ξάνθη είναι η πόλη όλων μας και φυσικά δεν είναι τσιφλίκι κανενός.

Και ένα τελευταίο ερώτημα:

- Τα πάρκα του Δήμου Ξάνθης στα οποία παίζουν καθημερινά τα παιδιά μας έχουν όλα πιστοποίηση και άδεια λειτουργίας;

Σάββας Μελισσόπουλος

Mpampis Polytsidhs

Πέρασα και εγώ και το είδα!! Επίσης πετούσαν κομμάτια ενώ και δίπλα και πιο κάτω έπαιζαν παιδάκια!! Αδιαφορία στο μεγαλείο της!!

Stelios Tsetines

Η αφαίρεση - κατεδάφιση στοιχείων από αμίαντο διενεργείται αποκλειστικά από εξουσιοδοτημένο συνεργείο και ρυθμίζεται από ειδική νομοθεσία που αφορά μεταξύ άλλων και την προστασία τόσο των ίδιων των εργαζομένων όσο και του γύρω περιβάλλοντος και κοινωνι…

Δείτε περισσότερα

Tsamourlidou Olga

δεν έχω λογια

VitaPi Pavlikianos

Απελπισία! Τίποτα άλλο. Απελπισία και μιζέρια σ' αυτήν την πόλη! Οι μισοί είναι ακοινωνητοι και οι άλλοι μισή στα τέτοια τους...

Γιώργος Χατζηθεοδώρου

Απευθείας ...κατεδάφιση!

Είναι και επικίνδυνοι.

Ira Boss

Το συγκεκριμένο πάρκο έχει και επικίνδυνες δραστηριότητες για τα παιδιά, που υποτίθεται πως είναι ευρωπαϊκών προδιαγραφών σε ο τι αφορά την ασφάλεια των παιδιών. Πήγαμε δυο φορές στο πάρκο αυτό με την κόρη μου και έκτοτε δεν το επιχείρησα, μιας και ε…

Δείτε περισσότερα

Απάντηση

18 ώρ.

Αραμπατζή Κυριακή

Επισκέφτηκα πρόσφατα την Αλεξανδρούπολη Καθαροί δρόμοι τα πάρκα περιποιημένα ποδηλατόδρομος γιατί τέτοια κατάντια η πόλης μας Γιατί;









Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου