Τουρκία: Ο Ερντογάν τα έβαλε με τον Κεμάλ Ατατούρκ για την Αγ. Σοφιά!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Επίθεση στον Κεμάλ Ατατούρκ για την απόφασή του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε μουσείο εξαπέλυσε χθες ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας αποκάλεσε «λάτρη του Βυζαντίου» και «δυτικότερο της Δύσης» τον ιδρυτή της Τουρκικής Δημοκρατίας.

Θυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2020 ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε να μετατρέψει την Αγία Σοφία από Μουσείο σε τζαμί περιφρονώντας το γεγονός ότι αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομίας της Unesco.

Κατά τα εγκαίνια αναστηλωμένου ιεροδιδασκαλείου που είχε χτίσει ο Μωάμεθ ο Πορθητής και βρίσκεται δίπλα στην Αγία Σοφία, ο Ερντογάν αναπαρήγαγε τη ρητορική σε βάρος του Ατατούρκ την οποία ανέπτυξε όταν έλαβε την απόφαση για τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας από μουσείο σε τζαμί.

«Η νοοτροπία που απέκοψε την Αγία Σοφία από την πραγματική της μορφή, και την μετέτρεψε σε μουσείο, δυστυχώς δεν αναδείχθηκε και από αυτό το ιεροδιδασκαλείο.

Εξαφάνισαν αυτό το ιεροδιδασκαλείο το οποίο ήταν κληροδότημα του Μωάμεθ του Πορθητή και ήταν πηγή γνώσης και επιστήμης», «η νοοτροπία αυτή που λατρεύει το Βυζάντιο, είναι δυτικότερη από τη Δύση και είναι τσακωμένη με τις αξίες του λαού» είπε χαρακτηριστικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου