Στη Γερμανία, πουλάνε πιο...φτηνά βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης απ' οτι στην Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια


ΚΑΝΤΕ ΣΥΓΚΡΙΣΕΙΣ!

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια της κοροϊδίας και της… ακρίβειας, σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης σε σχέση με την Γερμανία!

Ανεξάρτητα αν συμφωνεί κανείς με τον Μάκη Τριανταφυιλλόπουλο και την Zougla, η διαφορά στις τιμές κάποιων προϊόντων του καθημερινού νοικοκυριού στα μάρκετ της Γερμανίας και της Ελλάδας, πράγματι είναι τεράστια!!! Και προκαλεί τη νοημοσύνη των Ελλήνων.

Ας ξεκινήσουμε, λοιπόν, με τα προϊόντα των οποίων οι τιμές προκαλούν πονοκέφαλο στους νέους γονείς.

Σε ό,τι αφορά τις παιδικές πάνες, οι 37 πάνες στη Γερμανία κοστίζουν μόλις 5,95 ευρώ, δηλαδή 0,16 ευρώ η κάθε μία, ενώ στην Ελλάδα οι 38 πάνες κοστίζουν 22,18, δηλαδή 0,58 το τεμάχιο.

Σημαντική, όμως, είναι και η διαφορά που καταγράφεται στην τιμή του βρεφικού γάλακτος, το οποίο στη Γερμανία κοστίζει μόνο 8,95 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα το ίδιο ακριβώς γάλα κοστίζει 18,50 ευρώ.

Όσο για το παιδικό σαμπουάν, στη Γερμανία κοστίζει 3,49 ευρώ, ενώ στην Ελλάδα η κανονική του τιμή είναι 8 ευρώ. Εμείς, φυσικά, σταθήκαμε τυχεροί και το πετύχαμε σε έκπτωση, το οποίο κόστιζε 3,90. Ωστόσο, οι γονείς δεν είναι πάντα τυχεροί στο να πετυχαίνουν τις εκάστοτε εκπτώσεις.

Η κρέμα για την ευαίσθητη περιοχή του μωρού, στη Γερμανία κοστίζει 2,25, ενώ στην Ελλάδα 6,48 ευρώ.

Αντίστοιχα υψηλές, όμως, είναι οι τιμές των σαμπουάν που χρησιμοποιούμε. Ένα σαμπουάν στην Ελλάδα κοστίζει 5,28, ενώ στη Γερμανία 2,95 ευρώ.

Μεγαλύτερη είναι, όμως, η διαφορά που εντοπίζεται στην τιμή της μάσκας μαλλιών. Στη Γερμανία το κόστος της είναι 2,95, ενώ στην Ελλάδα 9,48 ευρώ.

Το ίδιο μεγάλη διαφορά στην τιμή υπάρχει και στα αφρόλουτρα. Ένα αφρόλουτρο στη χώρα μας κοστίζει 4,72, ενώ το ίδιο αφρόλουτρο στη Γερμανία κοστίζει 1,55 ευρώ.

Τα σερβιετάκια στη Γερμανία κοστίζουν 1,95, ενώ στη χώρα μας 3,05 ευρώ.

Σε ό,τι αφορά το αλάτι πλυντηρίου πιάτων, στη χώρα μας τα 2,5 κιλά κοστίζουν 4,36 ευρώ, ενώ στη Γερμανία 0,83 το κιλό, δηλαδή 2,75 ευρώ τα 2,5 κιλά.

Όσο για το μαλακτικό πλυντηρίου, στη Γερμανία κοστίζει 2,19, ενώ στη χώρα μας 5,98 ευρώ.

Τα γιαούρτια στη Γερμανία κοστίζουν 1,99, ενώ στην Ελλάδα 2,70 ευρώ.

Ένα κουτάκι πορτοκαλάδα στη Γερμανία κοστίζει 0,69 ευρώ. Βέβαια, αν επιστρέψεις το κουτάκι στο σούπερ μάρκετ, σου επιστρέφουν 0,25 ευρώ, κάτι το οποίο οι Γερμανοί συνηθίζουν να κάνουν όχι τόσο για τα χρήματα, αλλά για την ανακύκλωση. Οπότε, το κόστος της πορτοκαλάδας είναι 0,44, ενώ στη χώρα μας 0,58 ευρώ.

Μπορεί σε κάποια προϊόντα οι διαφορές στις τιμές να είναι μικρές, αλλά στα περισσότερα προϊόντα είναι τεράστιες. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η γερμανική κυβέρνηση φροντίζει να μη λείψει τίποτα από τα νοικοκυριά, ενώ στην Ελλάδα καθημερινά οδηγούνται στην απόγνωση χιλιάδες καταναλωτές που πλέον δεν έχουν ούτε τα βασικά αγαθά στο σπίτι τους. Κι όσο οι Έλληνες καταναλωτές κάνουν πλούσιους τους «μαυραγορίτες» της σημερινής εποχής, οι Γερμανοί καταναλωτές αποταμιεύουν χρήματα.

(σ.σ. Κι όποιος διαφωνεί με τη στήλη, ευχαρίστως να φιλοξενήσουμε την άποψή του….Αυτό ισχύει φυσικά και για τον Πρόεδρο της Δ.Ε.Ε.Π Ν.Δ. Ξάνθης Αλέξη Νταμπουρατζή, γιατί δυστυχώς η διαφορά είναι τεράστια στο λεγόμενο καλάθι της νοικοκυράς…)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου