Το μεγαλύτερο “υγρό” νεκροταφείο αυτοκινήτων του κόσμου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το SS Thistlegorm μετέφερε οχήματα και στρατιωτικό υλικό εν μέσω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου όταν βυθίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα το 1941, παίρνοντας μαζί του όλο το φορτίο στον πάτο της θάλασσας.

Το συγκεκριμένο ναυάγιο παραμένει μέχρι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους “υγρούς” τάφους αυτοκινήτων, προσελκύοντας το ενδιαφέρον εκατοντάδων δυτών κάθε χρόνο.


Το SS Thistlegorm ήταν ένα από καλύτερα πλοία μεταφοράς υλικού που είχαν στη διάθεσή τους οι ένοπλες δυνάμεις της Μεγάλης Βρετανίας. Στις αρχές του δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, η αποστολή του ήταν να μεταφέρει πολεμικό υλικό (μεταξύ των οποίων και πολλά οχήματα) από τη Γλασκώβη στην Αίγυπτο, προκειμένου οι συμμαχικές δυνάμεις να ενισχύσουν το μέτωπο της Μέσης Ανατολής το 1941. Τελικά, η γερμανική ενέδρα απέφερε καρπούς και έτσι το SS Thistlegorm βυθίστηκε σε βάθος 30 μέτρων στην Ερυθρά Θάλασσα.

Σήμερα, 80 χρονιά μετά, το ναυάγιο αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες καταδυτικές attraction της ευρύτερης περιοχής. Στο κουφάρι του συνεχίζουν να υπάρχουν φορτηγά Morris και Ford, μοτοσικλέτες Norton 16H, Matchless G3/ L καθώς και διάφορα άλλα δίτροχα των Triumph και BSA.


Εγκλωβισμένος στο βυθό της θάλασσας παραμένει, φυσικά, και όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός του πλοίου, δηλαδή από πυροβόλα όπλα μέχρι και όλα τα πυρομαχικά που προορίζονταν για το πεδίο της μάχης.


Όπως μπορούμε να δούμε από τις σχετικές εικόνες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας αλλά και στο παρακάτω βίντεο, η διάβρωση της θάλασσας στα οχήματα είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, έχοντας ουσιαστικά αλλοιώσει την εικόνα τους συνολικά
.Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου