ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ: ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ξάνθης καλεί τους εργαζομένους και τους πολίτες της Ξάνθης στην 24ωρη Πανεργατική – Πανελλαδική Απεργία της 6ης Απριλίου 2022, καθώς και στην Απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, 12 χρόνια τώρα, όχι μόνο δεν είχαμε καμιά αύξηση στον μισθό μας, παρά μόνο περικοπές που έφτασαν στο 40%, ιδιαίτερα για τους νεοεισερχόμενους συναδέλφους. Κι ενώ η χώρα, υποτίθεται ότι βγήκε από τα μνημόνια, εδώ και τέσσερα χρόνια, η κυβέρνηση όχι μόνο δεν σκέφτεται να αυξήσει τους μισθούς των Δημοσίων Υπαλλήλων, αλλά αντίθετα τους στοχοποιεί, στο πλαίσιο του κοινωνικού αυτοματισμού.

Σήμερα με πληθωρισμό πάνω από 8% - ρεκόρ 25ετίας - είναι η ώρα να διεκδικήσουμε να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας.

Συρρικνώνει το κοινωνικό κράτος, ιδιωτικοποιεί νευραλγικούς τομείς του δημοσίου τομέα και συνολικά με τη νεοφιλελεύθερη, πελατειακή της πολιτική οδηγεί στην όξυνση των κοινωνικών ανισοτήτων προς όφελος των ολίγων και ισχυρών, οδηγεί στην φτωχοποίηση του λαού εν μέσω ακρίβειας και αλλεπάλληλων κρίσεων.

Η κυβέρνηση θεσμοθέτησε τον εργασιακό μεσαίωνα με τον περίφημο αντεργατικό/αντισυνδικαλιστικό νόμο Χατζηδάκη, που με τις περιοριστικές ρυθμίσεις για τη γνωστοποίηση της απεργίας, ουσιαστικά τις καθιστά απαγορευτικές.

Ιδιωτικοποίησε την ενέργεια με αποτέλεσμα αδιανόητες αυξήσεις σε ρεύμα, αέριο, βενζίνη, ιδιωτικοποίησε την Κοινωνική Ασφάλιση (με αποτελέσματα που θα δούμε στο μέλλον) και προχωρεί σήμερα στην πρόσληψη ημετέρων, των λεγόμενων «golden boys» με τις προκλητικές και υπέρογκες αμοιβές (4.500 έως 8.000 ευρώ) σε θέσεις διευθυντών και γενικών διευθυντών του ΕΦΚΑ. Με τον τρόπο αυτό παρακάμπτει το Σύνταγμα, τις αξιοκρατικές διαδικασίες του ΑΣΕΠ και αλώνει τη δημόσια διοίκηση. Αυτά ήταν μόνο η αρχή, καθώς σήμερα ιδιωτικοποιεί και εφαρμόζει την ίδια πολιτική στον ΟΑΕΔ.

Δεν έχουν πραγματοποιηθεί επιλογές των προϊσταμένων με κριτήρια επιλογής από το έτος 2008 έως σήμερα. Δηλαδή, 14 ολόκληρα χρόνια δεν τηρούνται οι εγγυήσεις διαφάνειας και αξιοκρατίας που προβλέπονται από το δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα, ενώ οι διατάξεις περί τοποθέτησης – αναπλήρωσης προϊσταμένων που αφορούν αποκλειστικά και μόνο προσωρινές και έκτακτες καταστάσεις έχουν παγιωθεί και έχουν μεταβληθεί σε κανόνα. Καταργεί τους νόμιμα εκλεγμένους εκπροσώπους των εργαζομένων στα συμβούλια επιλογής προϊσταμένων και διορίζει μετακλητούς.

Παράλληλα, διαπιστώνεται η εγκατάλειψη του ΕΣΥ με την άρνηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού και γενναία αύξηση της χρηματοδότησης σε υποδομές ενώ πλήττεται και από πανδημία που συνεχίζεται ακάθεκτη!

Όλα τα παραπάνω γίνονται μέσα σ’ ένα ζοφερό και ασφυκτικό πλαίσιο για όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα λόγω της παρατεταμένης ακρίβειας στα βασικά αγαθά, στα καύσιμα και στην ενέργεια. Ταυτόχρονα, Ο πληθωρισμός ενδέχεται να φτάσει σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, το 11%, που σημαίνει ότι θα μεταφραστεί και σε αντίστοιχη ποσοστιαία μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος. Η κυβέρνηση δεν κάνει απολύτως τίποτα στην κατεύθυνση της αύξησης των μισθών των εργαζόμενων και στις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στη μείωση των τιμών, όπως μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα και ΦΠΑ.

Τέλος, η κυβέρνηση, δυστυχώς, αξιοποιεί το φόβητρο του πολέμου στην Ουκρανία για να προωθήσει τη γραμμή «τα κεφάλια μέσα», έτσι ώστε να μεταθέσει τις δικές της ευθύνες στην ακρίβεια και στην απομείωση των μισθών των εργαζομένων.

Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Την κρίση δεν θα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι. Είναι η ώρα να πληρώσουν οι έχοντες και κατέχοντες.

Αντιδρούμε στην πολιτική του Υπουργείου Εσωτερικών, που σε αγαστή συνεργασία με τις Περιφερειακές Αρχές προωθούν την πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων αφήνοντας γυμνές τις υπηρεσίες από μόνιμο προσωπικό.

Στεκόμαστε απέναντι στη συμπαιγνία κυβέρνησης – Περιφερειακών Αρχών που επιβάλουν με μια σειρά αντιδημοκρατικών ρυθμίσεων καθεστώς αυταρχισμού στην καθημερινότητα της εργασίας και της λειτουργίας των υπηρεσιών μας.

Σε αυτή συγκυρία όλοι μαζί να διεκδικήσουμε:

1. Οικονομικά:

-Αυξήσεις στους μισθούς μας, άμεσα, τουλάχιστον ίσες με την αύξηση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού

-Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

-Ξεπάγωμα της διετίας 2016 – 17.

-Αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ.

-Επαναφορά 13ου – 14ου μισθού.

-Αύξηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Καμία περικοπή του.

2. Στήριξη του ΕΣΥ με γενναία χρηματοδότηση.

Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και στα σχολεία.

Όχι στις Απολύσεις και στις Αναστολές εργασίας του προσωπικού.

3. Μείωση του αριθμού των μαθητών στο 1:15.

4. Κατάργηση του Νόμου Χατζηδάκη (Ν4808/21) για τα εργασιακά, καθώς και κατάργηση όλων των νόμων που ιδιωτικοποιούν την κοινωνική ασφάλιση.

5. Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν τα χιλιάδες οργανικά κενά που υπάρχουν στο Δημόσιο, ιδιαίτερα στους τομείς της Υγείας, της Παιδείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης κ.ά.

6. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις Δημόσιων οργανισμών και φορέων.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΜΑΣ!!!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ (6/4/2022)

ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΞΑΝΘΗΣ ΣΤΙΣ 10:00.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΔΥ ΞΑΝΘΗΣ

  • Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  • ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
  • Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  • ΕΡΙΦΥΛΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου