Ηπατίτιδα σε παιδιά: Συναγερμός σε 5 χώρες της Ευρώπης – Τα συμπτώματα που «χτυπούν καμπανάκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για την εμφάνιση ηπατίτιδας σε παιδιά στην Ευρώπη, που έχει προκαλέσει ανησυχία, μιλά ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Ο καθηγητής εξήγησε πως η ηπατίτιδα δεν έχει σχέση με τον κορονοϊό.
«Οι ιογενείς ηπατίτιδες οφείλονται σε 5 ιούς, μερικοί από τους οποίους μεταδίδονται είτε ιογενώς είτε τροφογενώς. Τα συμπτώματα των παιδιών δεν συνδέονται με τον κορονοϊό καθώς στα παιδιά που εκδηλώθηκαν, δεν έχουν κάνει εμβόλιο. Έχει εκδηλωθεί σε 70 με 80 παιδιά, κυρίως 2-5 ετών αλλά και κάποια μεγαλύτερα έως 16 ετών» είπε ο κ. Τζανάκης μιλώντας στο Mega.

«Τα επιδημιολογικά χαρακτηριστικά δείχνουν ότι είναι κάτι ιογενές το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη, ούτε αυτού του είδους την ηπατίτιδα. Πιθανότατα να είναι μία παραλλαγή ενός αδενοϊού. Είναι πολύ εύκολη αρρώστια, οδηγεί αρχικά στο περίεργο χρώμα του ίκτερου και τα συμπτώματα μπορεί να διαφοροποιούνται. Το παιδί νιώθει κόπωση, ανορεξία, μπορεί να έχει εμετούς και διάρροιες, ενώ χαρακτηριστικό σύμπτωμα είναι και η υπέρχρωση στα ούρα. Τα παιδιά κινδυνεύουν κυρίως από την ηπατίτιδα Α. Είναι μολυσματικός αυτός ο τύπος της ηπατίτιδας» επισημαίνει.

  • «Δεν έχει καμία επιδημιολογική συσχέτιση με τον κορονοϊό» ξεκαθάρισε.
  • Κορονοϊός: Τι πρέπει να προσέξουμε το Πάσχα

Ο Νίκος Τζανάκης μίλησε σχετικά με το τι θα πρέπει να προσέξουμε το Πάσχα όσον αφορά στις συναναστροφές μας με τον κόσμο και την παρουσία μας σε μέρη με συνωστισμό.

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να δοθεί σημασία στη φροντίδα των ευάλωτων και σε εκείνων που νοσούν βαριά. Η Κίνα δεν το έχει καταλάβει και προβαίνει σε σκληρά lockdown που δεν έχουν κανένα νόημα» είπε αρχικά.

«Καλό θα είναι να είμαστε εμβολιασμένοι. Εάν πάμε σε κάποιο τραπέζι να κάνουμε κάποιο τεστ πρώτα, και εάν δεν νιώθουμε καλά να μην πάμε σε αυτό το τραπέζι, ας κάνουμε ένα τεστ πρώτα, και φυσικά να φοράμε μάσκα στου χώρους που έχει συνωστισμό» κατέληξε ο Νίκος Τζανάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου