Πώς θα γλιτώσετε πάνω από 175 ευρώ το χρόνο στους λογαριασμούς ρεύματος

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Νέο ρεπορτάζ του BBC δείχνει πως τα νοικοκυριά μπορούν να δουν χαμηλότερους λογαριασμούς ρεύματος, εάν βγάλουν από την πρίζα όταν δεν χρησιμοποιούν τις συσκευές – «βρικόλακες» που βρίσκονται στο σπίτι τους.

Ο όρος αυτός χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συσκευές που «ρουφούν» ενέργεια ακόμα και όταν δε λειτουργούν, τη στιγμή που είναι συνδεδεμένες στην πρίζα.

Τέτοιες συσκευές είναι:

• Η τηλεόραση

• Το λάπτοπ

• Οι κονσόλες παιχνιδιών

• Ο φούρνος μικροκυμάτων

• Ο φορτιστής του κινητού

• Ο εκτυπωτής

• Τα ηχεία

Σύμφωνα με το BBC, οι Βρετανοί καταναλωτές μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο περίπου 175 περίπου ευρώ εάν βγάλουν τις παραπάνω συσκευές από την πρίζα, λαμβάνοντας υπόψη τη μέση τιμή του ρεύματος, η οποία στο Ηνωμένο Βασίλειο ανέρχεται περίπου στα 0,27 ευρώ ανά κιλοβατώρα. Στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου οι τιμές τείνουν να είναι ελαφρώς υψηλότερες, το κέρδος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

«Όσο οι συσκευές σας είναι συνδεδεμένες στο ρεύμα, τραβούν αργά ηλεκτρισμό, ακόμα και αν είναι απενεργοποιημένες. Τα νοικοκυριά στο Ηνωμένο Βασίλειο ξοδεύουν στο σύνολο 4,28 εκατ. ευρώ απλά για να έχουν το προνόμιο να παραμένουν οι συσκευές τους σε αναμονή. Αυτό ισούται με 175 ευρώ για το μέσο νοικοκυριό- ποσό που αντιστοιχεί σε δύο μήνες κατανάλωσης ρεύματος», αναφέρεται στο άρθρο.

Και για όσους δεν πείθονται. «Οι λογαριασμοί θα μπορούσαν να αυξηθούν ακόμη περισσότερο, δηλώνει ο αναπληρωτής διευθυντής της Energy UK, Ντάρα Βιάς, στο BBC News.

«Βλέπουμε πραγματικά υψηλές αυξήσεις τιμών αυτή τη στιγμή», είπε. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη με βεβαιότητα, γιατί οι παγκόσμιες τιμές του φυσικού αερίου συνεχίζουν να είναι ασταθείς. Ορισμένες εκτιμήσεις λένε ότι εξετάζουμε λογαριασμούς έως και 3.000 £ αυτό το χειμώνα»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου