Τουρκία – Togg: Mε εντολή Ερντογάν επισπεύδεται η παραγωγή του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Στην Τουρκία προχωρά εντατικά με εντολή του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν η κατασκευή του εργοστασίου παραγωγής του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου, του Togg.

Όπως δήλωσε ο Υφυπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας, Mehmet Fatih Kacir, το Togg θα ξεκινήσει να πωλείται σε 12 μήνες από σήμερα, το πρώτο τρίμηνο του 2023, μετά από την περαίωση όλων απαραιτήτων γραφειοκρατικών διαδικασιών (π.χ. έγκριση τύπου).

Το τουρκικό αυτοκίνητο θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και περιλαμβάνεται στη μικρομεσαία SUV κατηγορία.

Το γεγονός ότι πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο και σε συνάρτηση με το κόστος του πρότζεκτ, γεννώνται ερωτήματα για το κόστος κατασκευής και κατ’ επέκτασιν την τιμή με την οποία θα φτάνει στον υποψήφιο αγοραστή.

Προς το παρόν οι ιθύνοντες του φιλόδοξου εγχειρήματος που φέρει την «υπογραφή» του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος στοχεύει να εξάγει το αυτοκίνητο στην Ευρώπη, δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα ουδεμία πληροφόρηση για την τιμολογιακή πολιτική που θα ακολουθηθεί.

Βέβαια στην Τουρκία, το Togg αναμένεται να έχει πολλές εκπτώσεις στην τιμή του λόγω της εγχώριας παραγωγής του ενώ δεδομένα θα δοθούν και κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών, μη ρυπογόνων, οχημάτων.

Θα έρθει και στην Ελλάδα το Togg;

Σχετικά με το αν το Togg έρθει και στην ελληνική αγορά, προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια απάντηση.

Ωστόσο, ήδη η Togg έχει ανοίξει γραφεία στη Γερμανία, όπου θα προσφέρει σχεδόν άμεσα το νέο της ηλεκτρικό μοντέλο και τις άλλες εκδόσεις του αμαξώματός του που θα ακολουθήσουν.

Σε περίπτωση, λοιπόν, που το Togg πάρει έγκριση τύπου στην Ευρωπαϊκή Ενωση, δεν θα υπάρχει κάποιο εμπόδιο ώστε να πωλείται και στην Ελλάδα.

Ανάλογα και με το κόστος του, ίσως αποτελέσει μια φθηνότερη πρόταση σε σχέση με τα υπόλοιπα ηλεκτρικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.









Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου