Έρχονται τα ιπτάμενα αυτοκίνητα από τη Suzuki

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες ανακοίνωσαν την υπογραφή της συμφωνίας τους για την έρευνα, εξέλιξη και προώθηση ηλεκτρικών ιπτάμενων αυτοκινήτων κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Η SkyDrive Inc είναι μια νεοφυής εταιρεία, θεμελιωμένη το 2018, αλλά στους επενδυτές της συγκαταλέγονται κολοσσοί της ιαπωνικής βιομηχανίας – όπως η επενδυτική Itochu Corp, η τεχνολογική φίρμα NEC Corp και η ενεργειακή Eneos Holdings Inc. To 2020 η SkyDrive συγκέντρωσε επενδύσεις 38,2 εκατομμυρίων Ευρώ.


Η συνεργασία της με τη Suzuki θα είναι τόσο τεχνολογική, για την παραγωγή των ιπτάμενων αυτοκινήτων, όσο και εμπορική. Αρχικά θα επικεντρωθεί στην τεράστια αγορά της Ινδίας, στην οποία η Suzuki κατέχει τεράστιο μερίδιο – που προσεγγίζει το 50%.

Εν μέρει και για το πλάνο των ηλεκτρικών ιπτάμενων αυτοκινήτων του μέλλοντος, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία θα επενδύσει συνολικά 1,24 δισεκατομμύρια Ευρώ στην κατασκευή του εργοστασίου μπαταριών και ηλεκτρικών οχημάτων που διαθέτει την Ινδία. Το ιπτάμενο αυτοκίνητο θα γίνει, έτσι, ο τέταρτος επιχειρηματικός τομέας δραστηριοποίησής της – μετά τα αυτοκίνητα, τις μοτοσικλέτες και τους εξωλέμβιους κινητήρες.


Παράλληλα με την κατασκευή drones μεταφοράς αγαθών και υλικών, η SkyDrive αυτό τον καιρό εργάζεται στην εξέλιξη ενός συμπαγών διαστάσεων διθέσιου ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο σκοπεύει να βγάλει στη μαζική παραγωγή – όπως όλα δείχνουν στο νέο εργοστάσιο της Suzuki στην Ινδία.

Παράλληλα με την κατασκευή drones μεταφοράς αγαθών και υλικών, η SkyDrive αυτό τον καιρό εργάζεται στην εξέλιξη ενός συμπαγών διαστάσεων διθέσιου ηλεκτρικού ιπτάμενου αυτοκινήτου, το οποίο σκοπεύει να βγάλει στη μαζική παραγωγή – όπως όλα δείχνουν στο νέο εργοστάσιο της Suzuki στην Ινδία.

Προς το παρόν οι δύο ιαπωνικές εταιρείες δεν έχουν κάνει γνωστή την επένδυσή τους στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, ούτε το χρονοδιάγραμμα για την παραγωγή του πρώτου τους ιπτάμενου οχήματος. Το μόνο που έχει γίνει γνωστό είναι ότι η SkyDrive φιλοδοξεί να εγκαινιάσει μια υπηρεσία αερομεταφορών στην πόλη της Osaka το 2025, στο πλαίσιο της παγκόσμιας έκθεσης World Expo που θα διεξαχθεί εκείνη τη χρονιά στην ιαπωνική πόλη.

Πηγή:carandmotor.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου