Euroleague: Στο Βελιγράδι το Final Four

Δεν υπάρχουν σχόλια


Για πρώτη φορά ημέρα Σάββατο ο τελικός

  Για πρώτη φορά στα χρονικά, ο τελικός του Final Four θα διεξαχθεί Σάββατο και όχι Κυριακή, ενώ το event θα λάβει χώρα στο Βελιγράδι, από τις 19 μέχρι τις 21 Μάϊου.

  Συγκεκριμένα, το Final Four της Euroleague μεταφέρθηκε από το Βερολίνο στο Βελιγράδι και τη «Stark Arena» λόγω της απαγόρευσης παρουσίας φιλάθλων στη Γερμανία.

    Όπως προκύπτει, η διοργανώτρια Αρχή θα προβεί σε αλλαγή και τις ημερομηνίες των τεσσάρων αγώνων της καταληκτικής φάσης του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού πρωταθλήματος, το οποίο και αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα.  

  Στη Euroleague έχουν αποφασίσει να διεξαχθεί νωρίτερα το Final Four του 2022 και συγκεκριμένα το τριήμερο 19-21 Μαΐου αντί για το διάστημα 27-29/5, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Ενώ παραδοσιακά οι ημιτελικοί διεξάγονται Παρασκευή και ο τελικός (καθώς και ο «μικρός» τελικός Κυριακή), φέτος θα διεξαχθούν ημέρα Πέμπτη οι ημιτελικοί (19/5) και Σάββατο (21/5) ο τελικός και ο «μικρός» τελικός. 

Στον «πάγο» οι ρωσικές ομάδες

  Στο μεταξύ, μετά την απόφαση να αναστείλει μέχρι νεωτέρας τη συμμετοχή των τριών ρωσικών ομάδων (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και Ούνιξ Καζάν) λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Euroleague ενημέρωσε τους τρεις ενδιαφερόμενους συλλόγους πως το περιθώριο που τους έδωσε για αναβολή των αγώνων τους εκπνέει στις 21 Μαρτίου.

  Στην περίπτωση που δεν υπάρξει παύση πυρός στα εδάφη της Ουκρανίας έως τότε, οι ρωσικές ομάδες θα αποκλειστούν οριστικά από τη Euroleague της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου, προκειμένου να βγουν οι βαθμολογίες ενόψει των πλέι οφ. Δηλαδή, σε αυτή την περίπτωση όλα τα αποτελέσματα με αυτές τις τρεις ομάδες θα θεωρηθούν ως μη γενόμενα για τις υπόλοιπες ομάδες και θα διαμορφωθεί αναλόγως η βαθμολογία.

  Τα χρονικά περιθώρια είναι στενά για τη Euroleague, καθώς θα πρέπει να έχουν διεξαχθούν όλοι οι εξ αναβολής αγώνες μέχρι τις 14 Απριλίου, πριν το τζάμπολ δηλαδή της προημιτελικής φάσης (πλέι οφ). Η κανονική περίοδος ολοκληρώνεται βάσει προγραμματισμού στις 7-8 Απριλίου.

  Τα παραπάνω ισχύουν και για τη μοναδική εκπρόσωπο της Ρωσίας στο δεύτερο τη τάξει ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μπάσκετ EuroCup, Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου