Τα προβλήματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο αυτή την εποχή είναι περισσότερα και μεγαλύτερα από ποτέ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Eπιστολή απέστειλε η ΕΙΕΤ στον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, “όπου εκφράζει την ανησυχία που διακατέχει το σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων της χώρας λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης στον κλάδο, με μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει και αποτελούν “βρόγχο” για τις επιχειρήσεις μας”.

Ανησυχία που διακατέχει το σύνολο των περιφερειακών εφημερίδων της χώρας λόγω της διαμορφωθείσας κατάστασης στον κλάδο μας, με μείζονα προβλήματα που έχουν προκύψει και αποτελούν “βρόγχο” για τις επιχειρήσεις μας.

Προσπερνώντας τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια ο έντυπος τύπος, πολλά εκ των οποίων προήλθαν από την αδιαφορία της Πολιτείας να λάβει αποτελεσματικά μέτρα στήριξης του, αλλά και να εφαρμόσει σειρά Νόμων που η ίδια έχει θεσμοθετήσει με τρανταχτό παράδειγμα την μη εφαρμογή του περιβόητου Ν. 2328/ 1995 που προβλέπει την κατανομή ποσοστού 30% επί των κρατικών διαφημίσεων στα ΜΜΕ της Περιφέρειας, μείζονα προβλήματα προέκυψαν τελευταία και απειλούν με μαρασμό την συντριπτική πλειοψηφία του Περιφερειακού Τύπου

Για μια ακόμη φορά στην κορυφή των θεμάτων που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο βρίσκονται τα ασφαλιστικά θέματα που αφορούν εκκρεμότητες που πνίγουν τον κλάδο μας και δημιουργούν μεγάλα και πολλές φορές ανυπέρβλητα προβλήματα για τις εφημερίδες – επιχειρήσεις μας.

Παρά τις συνεχείς επαφές με το Υπουργείο Εργασίας, τον ΕΦΚΑ και τον ΕΔΟΕΑΠ, τα θέματα αυτά παραμένουν ανοιχτά και μέρα με τη μέρα δημιουργούν ολοένα και μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία των εφημερίδων – επιχειρήσεων μας.

Η διαχρονική στήριξη του Περιφερειακού Τύπου έγινε πιο αναγκαία από ποτέ τους τελευταίους μήνες, οπότε και τα έξοδα εκτύπωσης των εφημερίδων εκτοξεύτηκαν, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πολλοί από εμάς να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Να σημειώσουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις οι αυξήσεις άγγιξαν ή και ξεπέρασαν το 40-50%!, ενώ καταγράφονται συνεχώς διαδοχικές αυξήσεις.

Τα προβλήματα που απασχολούν τον Περιφερειακό Τύπο αυτή την εποχή είναι περισσότερα και μεγαλύτερα από ποτέ. Στην δεκαετή οικονομική κρίση και στην γενικότερη κρίση του έντυπου Τύπου, ήρθαν να προστεθούν τα προβλήματα που προέκυψαν από την πανδημία αλλά και αυτά που απορρέουν από την εκτόξευση της ακρίβειας στις πρώτες ύλες και γενικότερα στις εκτυπώσεις των εντύπων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου