Αλεξανδρούπολη: Υπογράφηκε η μελέτη ανάπλασης του ιστορικού κέντρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Το έργο ανάπλασης του ιστορικού κέντρου Αλεξανδρούπολης, συνολικής δαπάνης 1.092.951 ευρώ υπέγραψαν ο δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου Εταιρείας. Η κατασκευή του έργου θα ξεκινήσει μόλις ολοκληρώσει η ΔΕΔΑ τις εργασίες της σε όλη την πόλη, ενώ αναμένεται να παραδοθεί σε 24 μήνες.

Οι βασικοί άξονες της μελέτης του έργου, μεταξύ άλλων, είναι:

-Ανάπλαση της περιοχής ιστορικού κέντρου με τρόπο ώστε να συνεχιστεί η παραδοσιακή της λειτουργία.

-Περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής με τη δημιουργία και ανανέωση πράσινου στοιχείου (δενδροφύτευση).

-Δημιουργία χώρου, προσβάσιμου για όλες τις κατηγορίες κατοίκων και επισκεπτών της πόλης (ράμπες και λωρίδες ΑΜΕΑ).

Η μελέτη περιλαμβάνει διαμόρφωση της οδού Δικαστηρίων ήπιας κυκλοφορίας πλάτους 8 μέτρων από τον πεζόδρομο Ν. Φωκά έως την πλατεία Κύπρου, κατασκευή ενός νέου πεζόδρομου (οδό Κουντουριώτη) καθώς και ανακατασκευή των ήδη υφιστάμενων πεζόδρομων Μιαούλη, Κανάρη, Σουλίου και Ν. Φωκά.

Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται κατ’ εξαίρεση η διέλευση οχημάτων παροχής πρώτων βοηθειών (ΕΚΑΒ), των απορριμματοφόρων, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας, των αυτοκινήτων της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Όπως δήλωσε ο κ. Ζαμπούκης, «με την ολοκλήρωση του έργου επιδιώκεται η προώθηση και εξασφάλιση των εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης (πεζοί-ποδήλατο) και η παροχή της δυνατότητας σε όλες τις κατηγορίες των κατοίκων και επισκεπτών να διασχίσουν το ιστορικό κέντρο της πόλης με άνεση και ασφάλεια, φτάνοντας από την κεντρική λεωφόρο Δημοκρατίας μέχρι την παραλία πιο εύκολα και ενισχύοντας ταυτόχρονα την εμπορική κίνηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου