Το ΝΑΤΟ συγχαίρει Τουρκία για τη μεσολάβηση στην Ρωσο-Ουκρανική κρίση!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ επαίνεσε την Παρασκευή την Τουρκία για τη συμβολή της στη συλλογική αποτροπή και άμυνα της συμμαχίας, ενώ επαίνεσε τις προσπάθειες της χώρας να μεσολαβήσει μεταξύ Μόσχας και Κιέβου στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο αρχηγός του ΝΑΤΟ έκανε τις δηλώσεις αυτές μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας στη νότια Τουρκία, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu .

Η ισχυρή ηγεσία και η δέσμευση της Τουρκίας στη συλλογική ασφάλεια του ΝΑΤΟ εκτιμάται ιδιαίτερα, είπε ο Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας τις παραδόσεις βοήθειας της Τουρκίας στην Ουκρανία καθώς αντιστέκεται στη ρωσική εισβολή.

Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, η οποία διατηρεί καλούς δεσμούς και με τις δύο θαλάσσιες γειτονικές χώρες, έπρεπε να διατηρήσει μια εξισορροπητική πράξη υποστήριξης της Ουκρανίας χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τους δεσμούς με τη Μόσχα.

Η Τουρκία προσφέρθηκε να μεσολαβήσει μεταξύ των δύο πλευρών σε μια προσπάθεια τερματισμού της σύγκρουσης για την επίτευξη εκεχειρίας.

Η Τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι έστειλε μέχρι στιγμής 13 φορτηγά με υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία και θα συνεχίσει τις επιχειρήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας κατά μήκος της νοτιοδυτικής διαδρομής προς την Ουκρανία, τόσο στη Μολδαβία και τη Ρουμανία όσο και στην Ουκρανία, ανέφερε η εφημερίδα Sabah.

Νωρίτερα την Παρασκευή, ο Στόλτενμπεργκ συναντήθηκε με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και τον Ιταλό υπουργό Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο και παρέδωσε μια κεντρική ομιλία στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας.

Ο Στόλτενμπεργκ τόνισε τον ρόλο της συμμαχίας στην ουκρανική αντίσταση στις συνεχιζόμενες ρωσικές επιθέσεις κατά τη διάρκεια ομιλίας στο Φόρουμ Διπλωματίας της Αττάλειας, προσθέτοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιδιώξει μια ειρηνική επίλυση ή να αντιμετωπίσει τις οικονομικές κυρώσεις, αναφέρει το Anadolu.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου