Θα συνεργαστούν για την Ευρωπαϊκή Ειρήνη Μητσοτάκης και Ερντογάν;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με θετικό πρόσημο αποτιμά η Αθήνα τις συζητήσεις στην άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες με βάση και τις προτάσεις του πρωθυπουργού για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, μετά και την όξυνση του προβλήματος λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα χρήσιμο, αλλά χωρίς να προδιαγράφει θεαματικά αποτελέσματα κρίνεται το σημερινό τετ α τετ του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, που θα πραγματοποιηθεί στις 13:00 το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη. Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Η συνάντηση των κ.κ. Μητσοτάκη και Ερντογάν η οποία είναι τέταρτη μέσα σε τρία χρόνια και εκτιμάται ότι είναι ιδιαιτέρως κρίσιμη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και τη ρευστότητα που έχει δημιουργεί στην περιοχή.

Μάλιστα ο πρωθυπουργός, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής στις Βερσαλλίες, δήλωσε ότι «είναι επιβεβλημένη η συνάντηση με τον Ερντογάν γιατί αντιμετωπίζουμε κοινές προκλήσεις. Είναι λογικό να συνομιλούμε έτσι ώστε να μην προσθέτουμε και άλλες εστίες έντασης».

Παράλληλα εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η συζήτηση θα γίνει σε καλό κλίμα. Θεωρώ όμως θετικό πως υπήρξε η πρόσκληση από τον Τούρκο Πρόεδρο. Ελλάδα και Τουρκία πρέπει να συνομιλούμε. Το παράθυρο μας είναι ανοιχτό στο διάλογο και κλειστή η πόρτα μας στις απειλές», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου