Πράσινος αγροτουρισμός: Ποιοι οι δικαιούχοι και η ενίσχυση

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στις 23 Μαρτίου 2022 θα ολοκληρωθεί η δημόσια διαβούλευση στην πλατφόρμα διαβουλεύσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων του προσχέδιου της Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή αιτήσεων ενίσχυσης στη Δράση «Πράσινος αγρο-τουρισμός». Η δημόσια ενίσχυση ανέρχεται σε 30.000.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για την περίοδο 2022-2025.

Στόχος του Υποέργου, είναι:

  α) Η αύξηση του βαθμού συνεργασίας μεταξύ των παραγωγικών τομέων.

  β) Η βελτίωση της θέσης του αγροτών στην αλυσίδα αξίας.

  γ) Η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της αναγνωρισιμότητας των προϊόντων στις αγορές μέσα από την τοποθέτησή τους σε σημεία προσέλκυσης επισκεπτών – τουριστών και την ανάπτυξη δράσεων βιωματικού τουρισμού.

  δ) Η ενσωμάτωση διαδικασιών καινοτομίας και χρήσης νέων τεχνολογιών αλλά και διαδικασιών φιλικών προς το περιβάλλον, που περιορίζουν το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής.

  ε) Η βιώσιμη τοπική ανάπτυξη και η αποδοτικότερη διαχείριση των φυσικών πόρων.

Δικαιούχοι

  Δικαιούχοι του υποέργου δύνανται να κριθούν νομικά πρόσωπα που είτε ανήκουν στις ΜΜΕ, είτε στις μεγάλες επιχειρήσεις, με την επιφύλαξη των ειδικότερα οριζόμενων στο κατά περίπτωση εφαρμοστέο ειδικό άρθρο του ΓΑΚ, που τηρούν απλογραφικά ή/και διπλογραφικά.

  Επίσης, δικαιούχοι δύνανται να κριθούν και υπό σύσταση νομικά πρόσωπα που ολοκληρώνουν τις διαδικασίες σύστασης το αργότερο μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης.

  Δεν μπορούν να κριθούν δικαιούχοι πρόσωπα που λειτουργούν υπό τη μορφή της κοινωνίας, της εταιρείας αστικού δικαίου και της κοινοπραξίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου