Τουρκία: «Η Ελλάδα εκμεταλλεύεται ακόμη και την Ουκρανία για να μας επιτεθεί»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Δριμύ κατηγορώ προς την ελληνική πλευρά, εν μέσω του πολέμου της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας, εξαπέλυσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι επιχειρήσεις πάνω από το Αιγαίο συνεχίζονται κανονικά παρά τη διεξαγωγή του πολέμου στην Ουκρανία».

«Οι Έλληνες χρησιμοποιούν τα γεγονότα της Ουκρανίας για την επίθεση κατά της Τουρκίας» ισχυρίζεται με περίσσιο θράσος ο Τούρκος υπουργός.

Αναφερόμενος στον πόλεμο της Ουκρανίας που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη υποστήριξε «Η διατάραξη της status quo (συνθήκη Μοντρέ) δεν θα βοηθήσει κανέναν. Η Τουρκία έχει άριστες σχέσεις με Ουκρανία και Ρωσία. Η Τουρκία θα συμβάλει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην εξομάλυνση της κατάστασης».

Τέλος, ερωτηθείς για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της Ρωσίας, υποστήριξε ότι «στην αρχή πιστεύαμε ότι υπήρξε απλά μία απόβαση στρατού στην περιοχή αλλά είδαμε ότι εξελίχθηκε σε στρατιωτική επιχείρηση».

Η απόφαση Ερντογάν για τα στενά του Βοσπόρου

Την απόφαση της Τουρκίας να κλείσει τα στενά του Βοσπόρου για όλα τα πολεμικά πλοία και όχι μόνο για τα ρωσικά, ανέλυσε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ Μανώλης Κωστίδης.

Εξήγησε ότι με αυτή την κίνηση ο Ερντογάν ικανοποιεί τη Δύση, αλλά παράλληλα, αφήνει μόνη της τη Ρωσία στη Μαύρη Θάλασσα, καθώς από τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων προκύπτει πως δεν θα περάσουν από τα στενά ούτε πλοία του ΝΑΤΟ.

«Αποφασίσαμε να χρησιμοποιήσουμε την εξουσία που δίνει στη χώρα μας η συνθήκη του Μοντρέ σχετικά με την κυκλοφορία στα στενά, με τρόπο που θα αποτρέψει την κλιμάκωση της κρίσης.

Όπως λέγαμε πάντα, είμαστε υπέρ του σεβασμού της κυριαρχίας, της πολιτικής ενότητας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας. Θεωρούμε απαράδεκτη την επίθεση της Ρωσίας στο ουκρανικό έδαφος και εκτιμούμε τον αγώνα της ουκρανικής κυβέρνησης και του λαού», τόνισε ο χθες ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε χθες ότι η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει ούτε την Ουκρανία, ούτε τη Ρωσία και πως έχει εκπληρώσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε θεσμούς και συμμαχίες, όπως τα Ηνωμένα Έθνη, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ.

«Φυσικά αυτό που είναι σημαντικό για εμάς σε αυτή τη διαδικασία, είναι η δική μας στάση. Η Τουρκία έχει εκπληρώσει κατά γράμμα τις υποχρεώσεις της εντός των θεσμών και των συμμαχιών στις οποίες συμμετέχει, ιδίως των Ηνωμένων Εθνών, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και θα το κάνει και στο μέλλον.

Βεβαίως δεν θα υπονομεύσουμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Δεν θα παραμελήσουμε όμως τις περιφερειακές και παγκόσμιες ισορροπίες. Γι’ αυτό λέμε ότι δεν θα εγκαταλείψουμε ούτε την Ουκρανία, ούτε τη Ρωσία», σημείωσε.
Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου