Το Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης στους Φιλίππους Καβάλας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μία ξεχωριστή εμπειρία είχαν τη δυνατότητα να αποκτήσουν οι μαθητές του Μειονοτικό Γυμνάσιο-Λύκειο Ξάνθης την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022
, στους Φιλίππους Καβάλας, στο αρχαίο θέατρο και στον αρχαιολογικό χώρο στο πλαίσιο της Δράσης Αξιολόγησης «Βιωματικές οπτικοακουστικές δραστηριότητες που αφορούν το θέατρο και τον αθλητισμό στην αρχαία Ελλάδα».
Κατά τη μετάβαση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στο ομώνυμο αρχαίο θέατρο τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα από τον ΕΟΔΥ υγειονομικά μέτρα προστασίας από τον “Covid-19”.

Πραγματοποιήθηκε ξενάγηση από δύο ξεναγούς/αρχαιολόγους τόσο στον αρχαιολογικό χώρο όσο και στο χώρο του αρχαίου θεάτρου. Στη συνέχεια στο θέατρο των Φιλίππων έλαβε χώρα ένα θεατρικό δρώμενο, όπου μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου παρουσίασαν με μεγάλη επιτυχία αποσπάσματα από την «Ελένη» του Ευριπίδη.

Το θεατρικό τμήμα αποτελούνταν από τις μαθήτριες Γκιουλίς Νταχήλ, Νεργκίς Νταχήλ, Εδανούρ Νταχήλ, Αδέμ Καρά Χαλήλ, Μερβέ Μπιμπέρ, Αλεΐνα Κουρού.

Την οργάνωση της διδακτικής επίσκεψης ανέλαβε η Υποδιευθύντρια του Μειονοτικού Γυμνασίου-Λυκείου Ξάνθης κ. Ευαγγελία Στεργιανίδου, ενώ τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου συνόδεψαν οι

εκπαιδευτικοί κ. Αγγελική Αλεξίου, κ. Μαρίνα Κόζα, κ. Σοφία Σπυροπούλου, κ. Χουμεϊρά Μουσταφά Ογλού, κ. Σουλεϊμάν Τικμέ Σουλεϊμάνογλου και κ. Σαδετίν Σιακήρ Χουσεΐν. Υπεύθυνος διάχυσης δελτίου τύπου ο εκπαιδευτικός κ. Κωνσταντίνος Ζωγραφόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου