Πρώτες διακοπές με το κατοικίδιο σου!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τα πρώτα τριήμερα της άνοιξης είναι ήδη εδώ ενώ παράλληλα οι διακοπές του καλοκαιριού πλησιάζουν και πρέπει να πάρεις τη σημαντική απόφαση για το αν θα πάτε μαζί με το κατοικίδιό σου διακοπές. Φυσικά το δίλημμα είναι μεγάλο αφού η επιλογή του να αφήσεις πίσω το κατοικίδιο που τόσο αγαπάς, δεν σου πολυαρέσει.

Μην ξεχνάς όμως πως ακόμα και αν αποφασίσεις να μην πάτε μαζί διακοπές με το σκύλο ή τη γάτα σου, μπορείς να φροντίσεις για την φροντίδα και την καλοπέρασή του με πολλούς τρόπους. Ξέρεις πολύ καλά ότι οι φίλοι είναι πάντα εκεί και πόσο μάλλον για φιλοξενήσουν το κατοικίδιό σου όταν λείπεις. Το μόνο λοιπόν που έχεις να κάνεις είναι να τηλεφωνήσεις στους φίλους σου και να τους ζητήσεις αυτή τη χάρη. Μερικές συμβουλές, τα απαιραίτητα αξεσουάρ και όλα είναι έτοιμα.

Αν όμως, η παραπάνω λύση δεν φαντάζει ιδανική για πολλούς λόγους, τότε το μόνο σίγουρο είναι πως μπορείς να βρεις κάποιο ξενοδοχείο κατοικιδίων ώστε να πας ξέγνοιαστος διακοπές. Αυτό προϋποθέτει έρευνα για ξενοδοχεία που φιλοξενούν κατοικίδια αλλά και φυσικά  να είναι οικονομικά ανάλογα των υπηρεσειών που προσφέρουν.

Αν τελικά είσαι αποφασισμένος πάρεις μαζί σου το κατοικίδιό σου, θα πρέπει να οργανώσεις τις διακοπές σου πολύ καλά προκειμένου να είσαι προετοιμασμένος για ό,τι χρειαστείς το κατοικίδιο σου.

Τα απαραίτητα

Και τι εννοούμε τα απαραίτητα; Εννοούμε ποτίτστες, ταϊστρες, ξηρά τροφή σκύλου ή τροφή για γάτες, κλουβί μεταφοράς, λουρί και φυσικά ταυτότητα. Αυτό που δεν πρέπει να ξεχάσεις είναι το βιβλιάριο υγείας κατοικιδίου καθώς και η φαρμακευτική αγωγή σε περίπτωση που του χορηγείται. Τα σακουλάκια περισυλλογής για ακαθαρσίες είναι επίσης αναγκαία όταν το κατοικίδιο βρίσκεται εκτός σπιτιού.

Ταξίδι με το αυτοκίνητο

Σε περίπτωση που ταξιδεύεις με αυτοκίνητο θα πρέπει να φροντίσεις να έχεις προμηθευτεί από νωρίτερα κλουβί μεταφοράς. Αν όμως το κατοικίδιο σας ζαλίζεται, καλό θα ήταν να του χορηγήσετε κάποιο φάρμακο, ακλουθώντας φυσικά τις οδηγίες του κτηνίατρου και φυσικά αν το ταξίδι σας διαρκεί πολλές ώρες φρόντισε να μην έχει φάει το κυρίως γεύμα του.

Ταξίδι με αεροπλάνο

Εδώ η πολιτική της κάθε αεροπορικής εταιρείας διαφέρει σχετικά με τη μεταφορά κατοικιδίων. Θα πρέπει να διαβάσεις τους όρους καθώς και να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός στη μεταφορά του. Σε καμία περίπτωση μην πάρεις κάποια απόφαση, η οποία μπορεί να τρομάξει πολύ το κατοικίδιό σου.

Ταξίδι με το καράβι

Μη διστάσεις να δοκιμάσεις το ταξίδι με το καράβι και το κατοικίδιο σου σε περίπτωση που το κατοικίδιο σου είναι κοινωνικό και αγαπάει το να βρίσκεται με πολύ κόσμο ή με άλλα κατοικίδια. Όπως και να έχει, σίγουρα η απόφαση το να πάρεις μαζί το κατοικίδιό σου στις διακοπές είναι τολμηρή, αλλά τι σημασία έχει όταν λαμβάνεις τόση ανιδιοτελή αγάπη;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου