Επιστολή διαμαρτυρίας της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης: «Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης»

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ξάνθη, 23 Μαρτίου 2022

ΠΡΟΣ 1) Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Τάκη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 2)Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 3) Πανελληνία Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: 1) Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.) 2)Γ.Α.Δ.Π.Α.Μ.Θ Υποστράτηγο  κ. Πασχάλη ΣΥΡΙΤΟΥΔΗ 3)Διευθυντή Δ.Α. Ξάνθης Α/Δ κ. Πασχάλη ΓΙΩΡΗ 4) Βουλευτές Ξάνθης 5) Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο ΚΟΥΡΤΙΔΗ 6) Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ ΤΣΕΠΕΛΗ  

ΘΕΜΑ : «Επιτακτική η ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης»

       

Με την υγειονομική κρίση να οδεύει, ευτυχώς, προς το τέλος της, η κοινωνία επανέρχεται με γοργούς ρυθμούς πλέον στη προ πανδημίας καθημερινότητα, το σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας καλείται να ανταπεξέλθει και σε αυτή την δοκιμασία, με τα πάρεργα όμως που η πανδημία αφήνει πίσω της να φθίνουν, αλλά να μην τελειώνουν. Σε μια τέτοια κατάσταση, όπως είναι αναμενόμενο η έλλειψη προσωπικού γίνεται ακόμη πιο εμφανής με τις υπηρεσίες να είναι αποδεκατισμένες και τους αστυνομικούς της Ξάνθης να υπερβαίνουν καθημερινά τον εαυτό τους, βάζοντας συνεχώς πλάτη για να εκπληρωθούν οι καθημερινές απαιτητικές υποχρεώσεις.

        Με την οριστική άρση των περιοριστικών μέτρων για την ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών από και προς την Βουλγαρία, εντός των επόμενων ημερών θα προστεθεί ένα πολύ δύσκολο έργο για την Διεύθυνση μας. Η επαναλειτουργία του μεθοριακού σταθμού του Αγίου Κωνσταντίνου βαραίνει το αστυνομικό τμήμα Εχίνου, το οποίο όλο αυτό το διάστημα συνεχώς κάλυπτε τις τρύπες της Διεύθυνσης, για παράδειγμα η επάνδρωση των ομάδων συνεργείων COVID, οι αποσπάσεις προς το πολύπαθο αστυνομικό τμήμα Ξάνθης, η λήψη μέτρων στο δικαστικό μέγαρο Ξάνθης, και για το άμεσο μέλλον η εύρυθμη λειτουργία στο μεθοριακό σταθμό φαντάζει πλέον ακατόρθωτη.

        Επειδή οι λοιπές αστυνομικές υπηρεσίες της Ξάνθης στην ουσία υπολειτουργούν και αδυνατούν να βοηθήσουν για να λειτουργήσει ξανά ο μεθοριακός σταθμός, εμείς ως συνδικαλιστικός φορέας των αστυνομικών Ξάνθης οφείλουμε να ζητήσουμε από τους αρμόδιους να μας ενισχύσουν με εφικτές λύσεις και η μοναδική τη δεδομένη χρονική στιγμή, είναι η ένταξη της Διεύθυνσης μας στο σχέδιο “ΑΣΠΙΔΑ”, με αποσπασμένους αστυνομικούς από ολόκληρη την Ελλάδα, με δαπάνες δημοσίου, όπως άλλωστε συμβαίνει και σε όμορες αστυνομικές διευθύνσεις.

        Σας καλούμε να αφουγκραστείτε την κραυγή αγωνίας μας και να πράξετε όπως αρμόζει, διότι οι σωματικές και ψυχικές δυνάμεις των αστυνομικών της Ξάνθης έχουν εδώ και καιρό εξαντληθεί.

        Στους φορείς που κοινοποιείται το παρόν έγγραφο καλούνται όπως ενώσουν τις δυνάμεις τους με τις δικές μας και η φωνή μας να ακουστεί επιτέλους στο κέντρο αποφάσεων, λαμβάνοντας την σωστή απόφαση και ενισχύοντας μας με επαρκή προσωπικό για να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και να προσφέρουμε στους πολίτες αυτού του Νομού τις υπηρεσίες που τους αξίζουν.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

  • Ο Πρόεδρος
  • Γουναρίδης Νικόλαος
  • Ο Γεν. Γραμματέας
  • Δροσίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου