Επιτακτική ανάγκη: Να στηριχθεί το Νεφρολογικό της Κομοτηνής

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νεφρολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Κομοτηνής επεσήμανε ο κος Νίκος Σωτηρακόπουλος, διευθυντής του Τμήματος, μιλώντας  στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Παρά το γεγονός ότι η διοίκηση έχει προκηρύξει θέσεις νεφρολόγων δεν έχει εκδηλωθεί αντίστοιχο ενδιαφέρον για την κάλυψή τους. «Ζητήσαμε δύο φορές από έναν νεφρολόγο, ωστόσο, δεν κατέθεσε κανείς τα χαρτιά του » είπε ο κος Σωτηρακόπουλος μιλώντας στις «Καθημερινές Ιστορίες». Ακόμη πιο δύσκολη κάνει την κάλυψη των κενών θέσεων και η ίδια η έλλειψη νεφρολόγων στη χώρα μας.

Ίδια και ακόμη χειρότερη κατάληξη είχε η προσπάθεια ενίσχυσης με νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς όχι μόνο δεν υπήρξε περαιτέρω ενίσχυση, αλλά αποδυναμώθηκε το Τμήμα λόγω της ανάγκης στήριξης της λειτουργίας της Κλινικής Covid, όπως συνέβη και με άλλες Κλινικές- Τμήματα του Νοσοκομείου. «Τα πρωτόκολλα που λένε τέσσερις ασθενείς, μια νοσηλεύτρια δεν τηρούνται. Αυτό δεν ισχύει μόνο στη Ροδόπη, αλλά σε όλη τη χώρα.» Το Νεφρολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Κομοτηνής χρειάζεται απαραίτητα τρεις επιπλέον νοσηλεύτριες για να λειτουργεί σύμφωνα με τα πρωτόκολλα που προβλέπει ο Νόμος.

Ο εξοπλισμός κρίνεται ικανοποιητικός, καθώς προμήθεια του έγινε πρόσφατα, “δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με τον εξοπλισμό» διαβεβαίωσε ο έμπειρος νεφρολόγος.

Όσον αφορά τέλος στον αριθμό των ασθενών; Αυτός σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια είναι μειωμένος. 49 ασθενείς για αιμοκάθαρση και 15 ασθενείς στην περιτοναϊκή. Γίνονται 630 αιμοκαθάρσεις το μήνα αριθμός που αποδεικνύει τη σημαντικότητα της λειτουργίας του Τμήματος για την περιοχή της Ροδόπης, αλλά και το σημαντικό έργο ιατρών και νοσηλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου