Υπεγράφη η ΚΥΑ για τις ενισχύσεις! Αποζημιώσεις 90 ευρώ το στρέμμα, για τους καπνοκαλλιεργητές του καπνού μπασμά!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μετά από τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και την άμεση παρέμβαση του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για την τόνωση της καπνοκαλλιέργειας

*ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Τα γεγονότα της Ουκρανίας και της Ρωσίας, απέδειξαν πόσο απαραίτητη είναι η ενίσχυση του πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα!

Ο Πρωτογενής τομέας στην Ελλάδα και ιδίως η ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία δεν χρειάζονται απλά οικονομική ενίσχυση, αλλά  ΓΕΝΑΙΑ παρέμβαση του ελληνικού κράτους, ώστε να δημιουργηθούν πέρα από τους υπάρχοντες, νέοι αγρότες που θα καλλιεργήσουν την ελληνική γη και ΚΊΝΗΤΡΑ και κάνουν, που θα θεσπιστούν και θα κάνουν πιο ελκυστική την ελληνική γεωργία. 

Ο πόλεμος δηλαδή της Ουκρανίας και της Ρωσίας, τις υπ’ αριθ. 1 αγροτικές περιοχές της Ευρώπης σε σιτηρά και αγροτικά προϊόντα, δημιουργούν πλέον μείζον θέμα για τις ίδιες τις κοινωνίες και τα κράτη της Ε.Ε.  που μέχρι σήμερα στηρίζονταν μόνο στην βιομηχανία και στην τεχνογνωσία.

Ευτυχώς και η ελληνική  Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται πλέον τον κυρίαρχο ρόλο που από δω και πέρα θα παίξουν τα αγροτικά προϊόντα, οι ζωοτροφές για την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας κλπ και αναμένεται να πάρει νέα γενναία μέτρα ώστε να δοθεί ξανά ζωή στην παραμελημένη ελληνική ύπαιθρο ώσε ο Έλληνας αγρότης και καλλιεργητής, να γίνει πλέον ο πρωταγωνιστής. Είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ανάγκη,  αποτελεί πλέον το μεγάλο προσκλητήριο και το στοίχημα των καιρών μας.  Κάτι που έχει επισημάνει -και δυστυχώς και έχει "προφητεύσει"- ο πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και γενικός διευθυντής της ΣΕΚΕ Αλέξανδρος Κοντός σε δηλώσεις και παρεμβάσεις του και στην μελέτη που κατέθεσε στην Διακομματική Επιτροπή για την Θράκη και αγορά την αγροτική ανάπτυξη της περιοχής.

Και στην θετική είδηση.

Πρόσφατα λοιπόν  υπεγράφη η ΚΥΑ για τις ενισχύσεις στον ελληνικό καπνό και συγκεκριμένα στον μπασμά αλλά και σε άλλα προϊόντα όπως ξηρά σύκα, επιτραπέζια ελιά κλπ και σύμφωνα με πληροφορίες μας θα δοθούν και σε άλλα αγροτικά προϊόντα παρόμοιες αποζημιώσεις!


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ 90 ΕΥΡΩ ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ

Για τους καπνοπαραγωγούς της Θράκης αλλά και των άλλων αγροτικών περιοχών όπως για παράδειγμα ο Νομός Πιερίας, η ενίσχυση-αποζημίωση των 90 ευρώ ανά στρέμμα είναι ιδιαίτερα σημαντική και επιτεύχθηκε μετά από τις συνεχείς προσπάθειες του πρώην υπουργού Αλέξανδρου Κοντού και την άμεση παρέμβαση και  του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη για την τόνωση της καπνοκαλλιέργειας ιδιαίτερα στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης.

Ένας μέτριος καπνοκαλλιεργητής του καπνού μπασμά καλλιεργεί για παράδειγμα 10-15 στρέμματα ανατολικού τύπου καπνού μπασμά κι αυτό σημαίνει 0.8 ευρώ επιδότηση το κιλό!!!

Πρακτικά δηλαδή η Κυβέρνηση θα δώσουν κάποια λεφτά ανά στρέμμα, με βάση την εκάστοτε καλλιέργεια, μια ενέργεια που λογίζεται ιδιαίτερα θετική για τους καπνοπαραγωγούς και αυτό αποτελεί ένα επί πλέον κίνητρο να στραφούν εκ νέου στην καπνοκαλλιέργεια πολλοί αγρότες και παραγωγοί ή να μην την εγκαταλείψουν οι ήδη καπνοκαλλιεργητές, ενώ για τον συγκεκριμένο τομέα θα συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες Ευριπίδη Στυλιανίδη και Αλέξανδρου Κοντού. 

Είναι μια πρώτη θετική αρχή, αρκεί να συνεχιστούν οι κοινές προσπάθειες των Υπουργών που υπέγραψαν την ΚΥΑ και να επεκταθούν και σε άλλες αγροτικές καλλιέργειες, αφού Ρωσία και Ουκρανία μετά τα γεγονότα του πολέμου, είναι εμφανές ότι θα περιορίσουν κατά πολύ τις εξαγωγές σιτηρών και αγροτικών προϊόντων, μη πάμε σε ακόμη χειρότερα σενάρια..!

«Στροφή στον πρωτογενή τομέα…Στην  Ελληνική γεωργία και στην Ελληνική κτηνοτροφία», ώστε η χώρα μας όχι μόνο να γίνει αυτάρκης αλλά και να κάνει εξαγωγές στην  Ευρώπη, μετά τα τελευταία γεγονότα και τον «αποκλεισμό» της Ρωσίας!!!! Αλλά και τα μέτρα του Πούτιν κατά των κρατών της Ε.Ε.

Εγρήγορση και κοινή προσπάθεια…! Το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ, επιτέλους να δώσει αυτά που οφείλει στον ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ. Στήριξη για την επιστροφή των Ελλήνων στην ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία...


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου