ΑΔΕΔΥ Ξάνθης: Στάση εργασίας την Τρίτη 8 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

  • Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, 8 του Μάρτη του 2022
  • ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ !!!

  Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των πρωτοβάθμιων σωματείων της περιοχής να παραστούν στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 του Μάρτη 2022.

  Η ΑΔΕΔΥ Ξάνθης στηρίζει την προκήρυξη της Πανελλαδικής διευκολυντικήςΣτάσης Εργασίας την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου, και τη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα, ώρα 13:00, μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης (Πρώην Νομαρχία).

  Συνάδελφοι,

  H 8η του Μάρτη δεν είναι γιορτή είναι συνέχεια διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα και για έξοδο από την εκμετάλλευση και την άνιση μεταχείριση τους στην αγορά εργασίας.

  Παράλληλα το μήνυμα των ημερών που αφορά όλους όπως και τη γυναίκα είναι να διαδηλώσει ενάντια στον πόλεμο που απειλεί την ανθρώπινη ύπαρξη.

  Το αίτημα για ισότητα και ο αγώνας εναντίον του πολέμου είναι και θα εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.

  Οι εργαζόμενες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα παλεύουν να καταργήσουν την επισφάλεια στους χώρους εργασίας που διευκολύνει τις κακοποιητικές συμπεριφορές.

  Παλεύουν για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τους δήμους και σε όλους εκείνους τους κρίσιμους τομείς που αναδείχθηκαν μέσα στην πανδημία.

  Διεκδικούν δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με ολοήμερη λειτουργία ώστε να μπορούν απρόσκοπτα να εργάζονται.

  Παλεύουν για στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας διασφαλίζοντας ψυχολογική, νομική και πρακτική βοήθεια. Απαιτούν τη διασφάλιση και ενίσχυση του δικτύου των δομών αντιμετώπισης της βίας κατά των γυναικών (Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών, Ξενώνες Φιλοξενίας, Γραμμή 15900) δημόσιου χαρακτήρα καθώς και την επέκταση του και σε άλλες πόλεις, ώστε κάθε γυναίκα, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας να έχει άμεση πρόσβαση.

  Σήμερα ο αγώνας για την ουσιαστική κατάκτηση της ισότητας των φύλων και την καταστολή του πολέμου παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ.

  Καλούμε όλες και όλους να παραστούν στις κινητοποιήσεις της 8ης Μάρτη.

  Στάση Εργασίας την Τρίτη, 8 Μαρτίου 2022, από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου. Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Π.Ε. Ξάνθης (Πρώην Νομαρχία) στις 13:00.

  Απαιτούμε την ισότητα των φύλων και την ενίσχυση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Ξάνθης

  • Ο Πρόεδρος
  • Χαράλαμπος Ευστρατίου
  • Η Γεν. Γραμματέας
  • Εριφύλη Παπαδοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου