Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ξάνθης για την 8η Μάρτη

Δεν υπάρχουν σχόλια


Με επιτυχία στέφθηκε η εκδήλωση του Συλλόγου Γυναικών Ν. Ξάνθης για την 8η Μάρτη την Κυριακή 13 Μαρτίου. Γυναίκες και άντρες όλων των ηλικιών έδωσαν το παρών στην αίθουσα του ΚΑΠΗ Ξάνθης για να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας κάτω από το σύνθημα:
«Εκμετάλλευση, πόλεμοι και βία. Ασπίδα προστασίας η πάλη για τη γυναικεία ισοτιμία και τη χειραφέτηση των λαών».

  Στην εκδήλωση χαιρέτησε η πρόεδρος του συλλόγου, Μαξούμ Μπιργκιούλ. Στη συνέχεια, η αντιπρόεδρος του συλλόγου, Πανίδου Αγγελική, στην ομιλία της αναφέρθηκε στο ιστορικό της 8ης Μάρτη, στον πόλεμο στην Ουκρανία, έναν ιμπεριαλιστικό πόλεμο που γίνεται για τα συμφέροντα των μονοπωλίων και τις συνέπειές του πληρώνουν τόσο ο ουκρανικός και ο ρωσικός όσο και οι γύρω λαοί. Αναφέρθηκε και στη βία και την εκμετάλλευση που βιώνουν καθημερινά οι γυναίκες των λαϊκών οικογενειών με την ανεργία, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, το χτύπημα της μητρότητας, την εμπορευματοποίηση της παιδείας και της υγείας, την ανυπαρξία δομών για τη φροντίδα ηλικιωμένων, ΑμεΑ, αρρώστων κλπ. Το έδαφος, δηλαδή, πάνω στο οποίο αναπτύσσονται και η ενδοοικογενειακή βία, οι βιασμοί, οι δολοφονίες γυναικών. Επίσης, υπογράμμισε την ανάγκη οι γυναίκες της Ξάνθης να σπάσουν τις αλυσίδες του ατομικού δρόμου, να γίνουν μέλη του Συλλόγου και να διεκδικήσουν μαχητικά ένα καλύτερο μέλλον για τις ίδιες και για τις οικογένειές τους. 

Αμέσως μετά την ομιλία ακολούθησε η παράσταση «Τι γιορτάζεις σήμερα, μαμά;» που ετοίμασε και πραγματοποίησε η θεατρική ομάδα του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου