33η ημέρα του πολέμου με έντονες διαπραγματεύσεις στην Τουρκία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μέρα έντονων διαπραγματεύσεων είναι η σημερινή, 33η ημέρα του πολέμου, καθώς αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας αναμένεται να συναντηθούν σήμερα, Δευτέρα, στην Κωνσταντινούπολη για έναν νέο γύρο δια ζώσης συνομιλιών ενώ συνεχίζονται οι εχθροπραξίες. 

Στις 4 το απόγευμα αναμένεται να φτάσουν στην Κωνσταντινούπολη οι Ρώσοι διαπραγματευτές για τις τριήμερες συνομιλίες με την ουκρανική πλευρά με στόχο μια κατάπαυση του πυρός και συμφωνία για ειρήνευση, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Αργότερα σήμερα αναμένεται να φτάσει και η ουκρανική αντιπροσωπεία. 

Ο Ζελένσκι, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε Ρώσους δημοσιογράφους τόνισε -μεταξύ άλλων- ότι θα ήταν δυνατό η Ουκρανία να μην έχει πυρηνικό καθεστώς, ζήτησε εγγυήσεις ασφαλείας από τρίτες χώρες, αποδέχθηκε την ουδετερότητα και εμφανίστηκε ανοιχτός για τη χρήση της ρωσικής γλώσσας. Το βράδυ της Κυριακής υπήρξαν αναφορές για σειρήνες και εκρήξεις στο Κίεβο, το Λβιβ και σε άλλες πόλεις. Ο Ουκρανός πρόεδρος σημείωσε η ρωσική επίθεση έχει προκαλέσει την καταστροφή ρωσόφωνων πόλεων και πρόσθεσε ότι η ζημιά είναι χειρότερη από αυτή στην Τσετσενία.

Οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακτήσει τον έλεγχο σε κάποια χωριά στην περιοχή του Χαρκόβου, ωστόσο η κατάσταση στη Μαριούπολη παραμένει τραγική, ενώ παρόμοια είναι η εικόνα και στο Τσερνίχιβ, το οποίο έχει κυκλωθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο ΟΗΕ επιβεβαίωσε ότι 1.119 άμαχοι έχουν σκοτωθεί μέχρι στιγμής και 1.790 τραυματίστηκαν. Οι πραγματικοί αριθμοί αναμένεται να είναι πολύ υψηλότεροι.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών της Ουκρανίας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να επιβάλει στην περιοχή «καθεστώς Κορέας», «σπάζοντας» τη χώρα σε Βόρεια και Νότια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου