ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: Κάλεσμα, για τη συνέχιση της δίκης της ΕΛΒΙΖ για το θάνατο του Φώτη Γριβάκη την Τετάρτη 30/3 στο Πλημ/κειο Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την Τετάρτη 30 Μαρτίου
θα συνεχιστεί η δίκη για το θανατηφόρο ατύχημα της ΕΛΒΙΖ που προκάλεσε τον θάνατο του Φώτη Γριβάκη τον Νοέμβριο του 2017 σύμφωνα με ανακοίνωση της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ Ξάνθης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

  • Οργάνωση κι αγώνας στους χώρους εργασίας,
  • ενάντια στα εγκλήματα της εργοδοσίας

Την Τετάρτη 30 Μάρτη συνεχίζεται η δίκη της ΕΛΒΙΖ για το θάνατο του αδικοχαμένου εργαζόμενου Φώτη Γριβάκη, που συνέβη το Νοέμβρη του 2017, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης σε καζάνια του εργοστασίου.

Πρόκειται για ένα ακόμη θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα», στα τόσα που συμβαίνουν όλο και πιο συχνά, με πιο πρόσφατο αυτό στα Γρεβενά όπου έχασαν τη ζωή τους τρεις νέοι εργαζόμενοι. Είναι το αίμα με το οποίο ποτίζει η εργατική τάξη τα κέρδη του κεφαλαίου, είναι το αποτέλεσμα της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης και συνολικά του συστήματος της εκμετάλλευσης, που απελευθερώνει την ασυδοσία της εργοδοσίας ώστε να λειτουργεί χωρίς να λογαριάζει τη ζωή των εργαζομένων, χωρίς να παίρνει στοιχειώδη μέτρα προστασίας.

Απέναντι σ’ αυτή την κατάσταση οι εργαζόμενοι το μόνο που έχουν να αντιτάξουν είναι η ενότητα τους, η αλληλεγγύη τους και ο αγώνας τους.

Καλούμε σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια την Τετάρτη 30 Μάρτη στις 9:00 π.μ. και απαιτούμε:

  • Να καταδικαστεί η ΕΛΒΙΖ για το θανατηφόρο «ατύχημα»
  • Κανένας στη δουλειά χωρίς μέτρα προστασίας
  • Μαζικός αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΞΑΝΘΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου