Έβρος: Πάνω από 2 ευρώ η αμόλυβδη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Με τιμή πάνω από δύο ευρώ το λίτρο (2,02-2,03 ευρώ/lt) προμηθεύονται από το πρωί τα πρατήρια καυσίμων του Έβρου την απλή αμόλυβδη βενζίνη. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή που έχει σημειωθεί ποτέ, όπως παρατηρούν οι πρατηριούχοι, οι οποίοι επισημαίνουν με ανησυχία και το ύψος στο οποίο έφτασε το πετρέλαιο θέρμανσης.

Η σημερινή τιμή του κυμαίνονταν από 1,50 έως 1,55 ευρώ το λίτρο. Από 1,80 ευρώ/λίτρο και πάνω πωλείται πλέον και το πετρέλαιο κίνησης. Οι ιδιοκτήτες των πρατηρίων κάνουν λόγο για απρόβλεπτη συνέχεια στην αγορά των καυσίμων, χωρίς να κρύβουν ότι η κατάσταση προκαλεί μεγάλη ανησυχία και στους ίδιους.

«Οι αυξήσεις είναι τρελές, πλέον οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες», σχολίασε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, η πρόεδρος των πρατηριούχων βορείου Έβρου, Βάσω Καλαϊτζή.

Η ίδια πρόσθεσε πως «οι τιμές αυτές δεν έχουν προηγούμενο» και υποστήριξε πως «η μόνη περίπτωση συγκράτησης είναι η μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης, την οποία όμως, όπως φαίνεται, η κυβέρνηση δεν συζητά καν».

Το ίδιο προβληματισμένος εμφανίστηκε σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας και ο πρόεδρος πρατηριούχων καυσίμων Έβρου, Νίκος Κεσουδάκης, ο οποίος σχολίασε και τις υπουργικές δηλώσεις για πλαφόν στο κέρδος των βενζινοπωλών και των μεταφορέων. «Αυτοί είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας καυσίμων και είναι αυτοί που ελέγχονται.

Εκείνα που δεν αγγίζει κανείς και είναι η πληγή του κακού είναι οι τιμές των διυλιστηρίων, που δεν ελέγχονται από κανέναν», ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Κεσουδάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου