Ξάνθη: Το πρόγραμμα εορτασμού της 25ης Μαρτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ανακοινώθηκε σήμερα από τον Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κων. Κουρτίδη το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Να υπενθυνίσουμε ότι ο εορτασμός θα πραγματοποιηθεί με σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις και θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25 ης Μαρτίου 1821, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός τριήμερος σημαιοστολισμός από την 8η πρωινή ώρα της 23ης Μαρτίου2022 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ηςΜαρτίου 2022.

Φωταγώγηση όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου των ΟΤΑ, καθώς και των Καταστημάτων των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2022.

ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

11:30 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από μαθητές, σπουδαστές, προσκόπους, οδηγούς, Συλλόγους, Οργανώσεις, Σωματεία, Ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο στους σημαιοφόρους, και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ΄ Σ.Σ. και του Δήμου Ξάνθης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης.

11:00 Λιτή δεξίωση από τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κ. Κωνσταντίνο Κουρτίδη στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης υπό την αυστηρή τήρηση των ισχυουσών υγειονομικών διατάξεων.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή του Β΄ Λιμενικού

Τμήματος Πόρτο Λάγους, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα αυτή. Η πρόθεση για κατάθεση στεφάνων παρακαλούμε να δηλώνεται έγκαιρα στην υπηρεσία μας στο τηλ.: 25413-50111 & 25413-50103 έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022.

Λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του

κορωνοϊού COVID-19 παρακαλούμε να βρίσκεται μόνο ένας εκπρόσωπος από κάθε Φορέα ή Σύλλογο.

  • Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
  • Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.3

12:00 Π α ρ έ λ α σ η των πολιτιστικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας με ολιγάριθμα τμήματα, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνίδων οδηγών, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

Η παρέλαση παρακαλούμε να περιοριστεί σε συνολική χρονική διάρκεια 60 λεπτών και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων ασφαλείας για την καταπολέμηση του covid-19 καθώς και για τον περιορισμό της αύξησης των κρουσμάτων, τα τμήματα

των σχολείων και των συλλόγων της πόλης που επιθυμούν να παρελάσουν

καλούνται να τηρήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Τα σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας να παρελάσουν με μία μικτή διμοιρία περίπου 40 ατόμων ή με δύο (μία αρρένων και μία θηλέων) ίσου συνολικού αριθμού, τηρουμένης της απόστασης του 1 μέτρου μεταξύ των παιδιών

Οι σύλλογοι και τα λοιπά σωματεία να παρελάσουν μόνο με τους σημαιοφόρους και παραστάτες και στην κατάθεση στεφάνων να

εκπροσωπηθούν μόνο από ένα άτομο

Υποχρεωτική είναι η χρήση μάσκας για όλους όσους συμμετέχουν στην παρέλαση.

18:10 Υ π ο σ τ ο λ ή τ η ς Σ η μ α ί α ς στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ ΣΣ.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου