Τέλος το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Από τις 15 Απριλίου θα ανασταλεί το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι», δήλωσε πριν λίγο ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σε δήλωσή του στο περιστύλιο της Βουλής ο υπουργός, είπε, ότι «θα εισπραχθεί το ποσό έως τα 300 ευρώ που αντιστοιχεί μέχρι τις 15 Απριλίου και το μέτρο θα επανεξεταστεί τον Σεπτέμβριο, άρα τελεί σε αναστολή για τους υπόλοιπους μήνες.

«Σε λίγη ώρα συνεδριάζει η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων, όπου θα παρουσιαστεί το συνολικό σχέδιο της Κυβέρνησης για την αποκλιμάκωση των μέτρων που αφορούν τα τεστ, την είσοδο στους κλειστούς χώρους και την ανάγκη να υπάρχει πιστοποιητικό, προκειμένου να εισερχόμαστε σε χώρους. Βάσει των αποφάσεων της Επιτροπής, θα ληφθούν και οι αποφάσεις της Κυβέρνησης», είπε ο κ. Πλεύρης.

Νωρίτερα, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, προανήγγειλε την κατάργηση του προστίμου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα το δούμε «πιθανότατα από τον επόμενο μήνα».

Η κυρία Γκάγκα πρόσθεσε, πως αν τα κρούσματα κορωνοϊού μειωθούν σε 200 με 300 την ημέρα τότε μπορεί να υπάρξει μια μεγαλύτερη απελευθέρωση, «αλλά ακόμη δεν είμαστε εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου