Με rapid test οι σχολικές εκδρομές από την 1η Μαρτίου… Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Παιδείας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ανακοίνωση σχετικά με τις σχολικές εκδρομές εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, μετά το «πράσινο φως» της Επιτροπής των ειδικών για την «επαναφορά» τους. Προηγήθηκε σχετική σύσκεψη και της Υπουργού Νίκης Κεραμέως με τους ειδικούς, για το θέμα αυτό.

  Ανακοινώνεται, λοιπόν, πως: «Επιτρέπεται εκ νέου, από την ημερομηνία έκδοσης της οικείας Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η διεξαγωγή ημερήσιων εκπαιδευτικών εκδρομών, διδακτικών και εκπαιδευτικών επισκέψεων, σχολικών περιπάτων που ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας.

  Από την 1η Μαρτίου θα δύναται να λάβει χώρα οποιαδήποτε σχολική εκδρομή ή επίσκεψη περιλαμβάνει και διανυκτέρευση. Οι εκδρομείς που θα συμμετέχουν στις πολυήμερες εκδρομές, συνοδοί εκπαιδευτικοί και μαθητές, εμβολιασμένοι ή μη, θα πραγματοποιούν rapid test 48 ώρες προ της αναχώρησης, ενώ κατά τη διάρκεια της εκδρομής θα πρέπει να διενεργούν τα τακτικά τεστ της εβδομάδας (self / rapid αναλόγως την περίπτωση), όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί .

  Κατά τις εκδρομές/επισκέψεις θα πρέπει να τηρούνται τα ειδικότερα υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν στην εκάστοτε περίπτωση, π.χ. προϋποθέσεις μεταφορικού μέσου, εισόδου σε μουσεία κτλ.».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου