Κόμμα θέλει να κάνει το DEB με τους ... «Σλαβομακεδόνες»! Οργή και από τη μειονότητα, δεν συμφωνεί ο Μπαλτατζή!

Δεν υπάρχουν σχόλια


-«Τσίρκο»! Οι «Σλαβομακεδόνες» της Αριδαίας, συναντήθηκαν με την Ασάφογλου στην Αριδαία!

*Παράγοντες της μειονότητας στη Θράκη! «Τσιράκια» των Βουλγάρων οι «σλαβομακεδόνες», δεν έχουμε καμία σχέση μαζί τους!!!

Απίστευτο κι όμως αληθινό! Με στόχο να «πιάσουν» το 3% και να μπουν με την απλή αναλογική στη Βουλή, συναντήθηκαν πριν λίγες μέρες «Σλαβομακεδόνες» και η γνωστή εγκάθετη του Τσιγδέμ Ασάφογλου στην Αριδαία και στη συνέχεια αφού τα «είπαν» για αρκετή ώρα φωτογραφήθηκαν όλοι μαζί και μάλιστα χωρίς...μάσκα στην πλειοψηφία τους, την ίδια ώρα που Ερντογάν και Εμινέ!!!

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι Σλαβομακεδόνες, Ουράνιο Τόξο, DEB και ενδεχομένως κάποιο κόμμα οικολόγων ή της άκρας, συζητάν για τον σχηματισμό ενός τέτοιου συνασπισμού κατά το όπως λέει κι ο λαός, «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»!!!!!!

Η είδηση που προκύπτει από αυτή την συνάντηση;  

Η αντίδραση μειονοτικών κύκλων που ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ευθέως με τις παραπάνω συμπεριφορές της Ασάφογλου, κατηγορώντας την ότι θέλει να μετατρέψει το DEB σε κόμμα....δορυφόρο των «Σλαβομακεδόνων» που χαρακτηρίζονται...»τσιράκια» των Βουλγάρων ενώ χαρακτηριστικό των αντιδράσεων είναι και το ότι  στη συνάντηση δεν συμμετείχε ο επικεφαλής του Ευρωψηφοδελτίου του DEB Χουσεϊν Μπαλτατζή!!!!!

Διαβάστε την ανθελληνική ανακοίνωση του περιβόητου συλλόγου "Krste Misirkov" NPO στην οποία σε κάποια φάση είχε δώσει και....επιχορήγηση η σημερινή Υπουργός Πολιτισμού κ.Μενδώνη!:

«Φεβρουαρίου 04, 2022

Την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου, είχαμε την τιμή και την χαρά να δεχθούμε την επίσκεψη από εκπρόσωπους την Τουρκικής Μουσουλμανικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, με επικεφαλής την Πρόεδρο του πολιτικού κόμματος ΚΙΕΦ/DEB, κυρία Çiğdem Asafoğlu, στην έδρα μας στην Αριδαία Αλμωπίας.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η τουρκική και η μακεδονική μειονότητα στην χώρα μας, που αφορούν στην εκπαίδευση, σε θρησκευτικά ζητήματα, στον κοινωνικό αποκλεισμό και στις διακρίσεις που βιώνουν τα μέλη των μειονοτήτων μας.

Επιπλέον, συζητήσαμε για την άρνηση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, μέχρι σήμερα, να εφαρμόσουν δεσμευτικές για την χώρα μας διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες  που αφορούν στην προστασία των εθνικών, γλωσσικών, θρησκευτικών μειονοτήτων, οι οποίες έχουν επικυρωθεί και έχουν γίνει νόμοι του κράτους αλλά δεν εφαρμόζονται στην πράξη η εφαρμόζονται με ελλειπή τρόπο.

Συμφωνήσαμε, επίσης, ότι αυτές οι συναντήσεις μας θα εξακολουθήσουν να γίνονται και στο μέλλον με έναν εποικοδομητικό διάλογο ώστε να μπορέσουμε από κοινού να βρούμε λύσεις στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως μειονότητες στην χώρα μας την Ελλάδα.

Krste Misirkov" NPO»

Και Περί Σλαβομακεδόνων

Ο όρος «Σλαβομακεδόνες» εφευρέθηκε κυρίως για να χρησιμοποιηθεί ως φερετζές για να κρυφθεί η προνεωτερική εθνοτική (ethnic) βουλγαρική ταυτότητα των «σλαβόφωνων» κατοίκων της ευρύτερης Μακεδονίας. Τόνισα τους όρους «προνεωτερική» και «εθνοτική» για να ξεχωρίσω την παραδοσιακή ταυτότητα του πληθυσμού από τις νεωτερικές εθνικές (national) ταυτότητες που εν τέλει ανέπτυξαν τα μέλη του (ελληνική, μακεδονική, βουλγαρική). Σκοπός της ανάρτησης φυσικά δεν είναι να υπονομεύσει τις παρούσες εθνικές ταυτότητες μιας και η εθνοτικότητα είναι η συνειδητή επιλογή εθνοτικής ταυτότητας και, κατά συνέπεια, κανένας δεν μπορεί να πει σε κάποιον τι είναι (ενεστώτας χρόνος).

H πρώτη φορά που οι «Σλαβομακεδόνες» εμφανίζονται σε χάρτη σαν ξεχωριστή εθνότητα είναι στους εθνολογικούς χάρτες του Σέρβου Jovan Cvijić. Στο άρθρο της βικιπαίδειας με τίτλο «η δημογραφική ιστορία της Μακεδονίας» υπάρχει μια σειρά χαρτών που παράχθηκαν κατά το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου. Οι περισσότεροι ουδέτεροι χάρτες δείχνουν μία βουλγαρική εθνότητα να εκτείνεται μέχρι την Κορυτσά και το Πιρότ. Ο χάρτης του 1909 του Cvijić είναι ο πρώτος χάρτης που εμφανίζει τους «Μακεδο-σλάβους», ενώ στον χάρτη του ίδιου συγγραφέα του 1918 εκτός από Σλαβομακεδόνες (“Macedo-Slavs”) έχουμε και το νέο έθνος των «Αρναούτηδων» του Κοσόβου, οι οποίοι εμφανίζονται με διαφορετικό χρώμα από το κίτρινο των Αλβανών και η επεξήγηση τους ορίζει σαν «Αλβανόφωνους Σέρβους». Ένα άλλο στοιχείο που οι περισσότεροι δεν προσέχουν σε αυτούς τους χάρτες του Cvijić είναι η λεγόμενη γραμμή Οχρίδας-Kriva Palanka. Ενώ οι προηγούμενοι χάρτες δείχνουν ένα σερβο-βουλγαρικό εθνολογικό σύνορο που εκτείνεται από το όρος Σκάρδο (Šar planina) στο Pirot, στους χάρτες του Cvijić, το σερβικό έθνος εκτείνεται ως την γραμμή Οχρίδος-Kriva Palanka.

Danforth Cvijić

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου