Ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, εξήγησε γιατί διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια


«Η αμφισβήτηση του κράτους Δικαίου και η δυσφήμιση της χώρας στο εξωτερικό ήταν η κόκκινη γραμμή που ξεπέρασε ο Γιώργος Κύρτσος», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και στον Γιώργο Αυτιά.

«Ήταν μια αυτονόητη απόφαση κύριε Αυτιά. Ο κ. Κύρτσος ξεπέρασε μια κόκκινη γραμμή της ΝΔ. Τα τελευταία όσα έγραψε και εξέφρασε, αναφέρομαι στο κράτος δικαίου, ήταν ανυποστήρικτες κατηγορίες και ψεύδη. Όλα όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια, με την προηγούμενη κυβέρνηση, σχετικά με τη Δικαιοσύνη, σχετικά με τους θεσμούς, με τη στοχοποίηση την άδικη, όπως απεδείχθη εκ των υστέρων, στοχοποίηση πολιτικών προσώπων, κυρίως του δικού μας πολιτικού χώρου, αλλά και ευρύτερα, η συμπεριφορά της προηγούμενης κυβέρνησης απέναντι στους θεσμούς, απέναντι στους δημοσιογράφους, που τους είδαμε να οδηγούνται πολλές φορές στα κρατητήρια και στη δικαιοσύνη», είπε και συνέχισε:

«Όλα αυτά δεν προσέβαλαν μόνο τη ΝΔ, προσέβαλαν όλους τους Έλληνες, προσέβαλαν την πατρίδα μας και δεν νοείται άνθρωπος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με τη στήριξη των μελών, των ψηφοφόρων, των πολιτών, ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να περιμένουν τίποτα στηρίζουν την παράταξη αυτή και την καθιστούν παράταξη που είναι κόμμα εξουσίας καθ’όλη τη διάρκεια της Μεταπολίτευσης, δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να ανεχθούμε αυτές τις συμπεριφορές», είπε ο γραμματέας της ΝΔ. «Δεν μπορεί ο κ. Κύρτσος και κανένας να συγκρίνει τη χώρα μας με χώρες που δεν εφαρμόζουν τους κανόνες δικαίου και μάλιστα να μιλάει στη συνέχεια για κουκούλωμα ενός σκανδάλου. 

Είναι μια αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης η απαλλαγή για τη Novartis, εν προκειμένω τελευταία του υπουργού Ανάπτυξης του κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Ξέρετε, όλα αυτά τα πολιτικά πρόσωπα και θέλω να το τονίσω αυτό, έχουν οικογένειες, έχουν ανθρώπους που τους περιμένουν στο σπίτι, έχουν φίλους, έχουν υποστηρικτές, και δεν νοείται εν έτει 2022, σε μια δημοκρατία που έχει εδραιωθεί με πάρα πολύ μεγάλους αγώνες και κόπο, να γίνονται όλα αυτά και η παράταξη της ΝΔ να ανέχεται να έχει ανθρώπους στους κόλπους της που να πιστεύουν αυτά τα οποία πιστεύει ο κ. Κύρτσος», είπε.

Ας σημειωθεί ότι με απόφαση του κ. Μαρινάκη, ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διεγράφη το πρωί της Παρασκευής από τη ΝΔ, αφήνοντας και πριν και μετά την ανακοίνωση της διαγραφής του αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου