Πρεμιέρα σήμερα για τη νέα φορολοταρία – Τι ποσά θα μοιράσει στους τυχερούς

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πρεμιέρα κάνει σήμερα η νέα φορολοταρία η οποία θα μοιράζει κάθε μήνα από 1.000 έως 50.000 ευρώ σε 556 φορολογούμενους. Τα χρηματικά έπαθλα είναι αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκειται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου. Από την κλήρωση που θα γίνει το απόγευμα με βάση τις ηλεκτρονικές συναλλαγές του Ιανουαρίου:

  • 1 τυχερός φορολογούμενος θα κερδίζει 50.000 ευρώ,
  • 5 θα κερδίζουν 20.000 ευρώ,
  • 50 φορολογούμενοι θα κερδίζουν 5.000 ευρώ και
  • 500 φορολογούμενοι θα κερδίζουν από 1.000 ευρώ ο καθένας.

Κάθε μήνα κάθε ευρώ δαπάνης που γίνεται με κάρτες ή άλλα ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής δίνουν ένα λαχνό στον φορολογούμενο με ανώτατο μηνιαίο όριο δαπανών 10.000 ευρώ. Ωστόσο οι λαχνοί αυξάνονται στις ακόλουθες περιπτώσεις:

  • Αν το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα αναφοράς υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.
  • Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, φορολογούμενο και απαλλασσόμενο της υποβληθείσας δήλωσης φορολογίας εισοδήματος που είναι η τελευταία για την οποία έχει παρέλθει η προθεσμία υποβολής, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.
  • Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% επί των υπολογιζόμενων σύμφωνα με τα ανωτέρω, για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Όσοι έχουν εισόδημα πάνω από 60.000 ευρώ το χρόνο παίρνουν έναν λαχνό ανά ευρώ χωρίς προσαύξηση.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου