Ν.Δ. ΔΕΕΠ Έβρου: “Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος ευνοεί τον Έβρο

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δείχνουν για ακόμη μία φορά το έμπρακτο ενδιαφέρον τους για τον Έβρο και τη Θράκη.

Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος, που ψηφίσθηκε χθες στη Βουλή και σε συνέργεια με τα όσα προβλέπονται στο πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Θράκη, εμπεριέχει εξαιρετικές πρόνοιες που ευνοούν την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Συγκεκριμένα:

Τα επενδυτικά σχέδια που κατατίθενται από μεσαίες επιχειρήσεις στην Π.Ε. Έβρου, θα επιδοτούνται σε ύψος 60% επί του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ενώ σε ποσοστό 30% θα επιδοτούνται οι επενδύσεις σε Π.Ε. Ροδόπης και Π.Ε. Ξάνθης. Είναι η πρώτη φορά που θα δίνεται επιδότηση μέσω χρηματοδότησης, κάτι που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας μας.

Προβλέπεται επιπλέον μοριοδότηση 10% για τα επενδυτικά σχέδια στην Π.Ε. Έβρου και 5% για τα επενδυτικά σχέδια σε Π.Ε. Ροδόπης και Π.Ε. Ξάνθης, στο στάδιο της αξιολόγησης.

Διευρύνεται η έννοια της παραμεθόριας ζώνης από 15 σε 30 χιλιόμετρα, εντός της οποίας τα επενδυτικά σχέδια θα λαμβάνουν το μέγιστο ποσοστό του χάρτη περιφερειακών ενισχύσεων .

Η κυβέρνηση σταθερά και μεθοδικά υλοποιεί την διακηρυγμένη θέση της για ενίσχυση του Έβρου, τόσο ως προμαχώνα της χώρας, όσο και ως μια περιοχή με εξαιρετικά σημαντική γεωστρατηγική και γεωπολιτική αξία!

O Πρόεδρος της Δ.Ε. Έβρου
της Νέας Δημοκρατίας
Άκης Παρασκευόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου