Επιστολή αγανάκτησης Μ. Πιτιακούδη προς Διοίκηση Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για τη μετακίνηση Κλινικών και τη νέα αναστολή χειρουργείων

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ) και Διευθυντής της Β΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, Καθηγητής Χειρουργικής Μιχάλης Πιτιακούδης, απέστειλε την παρακάτω ανοιχτή επιστολή προς την Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, με αφορμή τη νέα μετακίνηση Χειρουργικών Κλινικών και την εκ νέου αναστολή χειρουργείων.

Να σημειωθεί πως ο κ. Πιτιακούδης είχε αποστείλει επιστολή και τον περασμένο Σεπτέμβριο με αφορμή την τότε αναστολή λειτουργίας των χειρουργείων και τις μετακινήσεις κλινικών στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Π.Γ.Ν.Α.

❖ ΓΙΑ ΤΡΙΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

❖ ΝΕΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ

❖ Η ΕΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ ΠΛΕΟΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ

❖ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ Η ΠΕΡΑΤΩΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ

Με αφορμή τη γνωστοποίηση του υπ. αριθμ. 5119/04.02.2022 εγγράφου σας σχετικά με την ΑΜΕΣΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ της Β΄ Πανεπιστημιακής Χειρουργικής Κλινικής (Β΄ Π.Χ.Κ.) στη νοσηλευτική πτέρυγα του 1ου ορόφου και την ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ, εκφράζοντας και την αγωνία του ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ και του Δ.Σ. της Ιατρικής Σχολής του Δ.Π.Θ., ΕΡΩΤΑΤΑΙ η Διοίκηση του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης:

➢ Εάν με την ΝΕΑ απόφαση ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, μετά από τον πολύμηνο περιορισμό των χειρουργικών αιθουσών και την πολύμηνη ταλαιπωρία των χειρουργικών και παιδοχειρουργικών ασθενών, αισθάνεται κανείς την ΗΘΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ απέναντί τους να απευθύνει μία ΣΥΓΓΝΩΜΗ, καθώς έχει πλέον αποδειχθεί στην πράξη ότι οι χειρουργικοί ασθενείς ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ με τους υπόλοιπους ασθενείς, με αποτέλεσμα πολλές φορές να αντιμετωπίζονται ως επείγουσες παραμελημένες καταστάσεις.

➢ Ποια είναι αλήθεια η σκοπιμότητα της ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΥΣΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ για 3η φορά μάλιστα της Β΄ Π.Χ.Κ. και άλλων τμημάτων τη στιγμή που θα μπορούσαν να φιλοξενηθούν όπως συνηθίζεται παθολογικοί NON COVID ασθενείς στο χώρο της, συνεχίζοντας τη λειτουργία της, τη στιγμή μάλιστα που υπήρχε διαθεσιμότητα ελεύθερων κλινών στον Παθολογικό Τομέα, σύμφωνα με έγγραφο της Στατιστικής Υπηρεσίας περί διαθεσιμότητας κλινών. Δεν αντιλαμβάνεστε τον ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ NON COVID που δημιουργείται με αυτές τις αποφάσεις;

➢ Δεν αντιλαμβάνεστε ΟΥΤΕ το ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ρόλο και την ΠΡΟΣΦΟΡΑ της ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ για την ακριτική περιοχή μας, ΟΥΤΕ και ότι χωρίς τη συμμετοχή της σε τέτοιες αποφάσεις, χωρίς ένα συγκεκριμένο επιχειρησιακό σχεδιασμό που να λαμβάνει υπόψη τις ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ της ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ απέναντι σε ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ και ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΟΥΣ, ότι το τελικό αποτέλεσμα θα είναι:

η ΑΔΥΝΑΜΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και της ΠΕΡΑΤΩΣΗΣ των ΣΠΟΥΔΩΝ των ΦΟΙΤΗΤΩΝ μας,

η ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ,

η ΗΔΗ ΑΙΣΘΗΤΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ για τους ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ.

➢ Είναι προφανές ότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΤΙΛΗΠΤΗ η κατάσταση και οι ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ που προκύπτουν με την ΑΠΟΦΑΣΗ σας, τόσο για την ΑΝΑΣΤΟΛΗ των ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΩΝ, όσο και για τη ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ των ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ και ΤΜΗΜΑΤΩΝ σε ένα ενιαίο και ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ, δημιουργώντας ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥΣ μέσα στον οποίο καλούμαστε να ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΟΥΜΕ 160 περίπου φοιτητές με ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ πλέον χειρουργικούς ασθενείς ώστε δικαίως τίθεται το ερώτημα ΠΟΣΟ ΚΑΛΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΝΤΑΙ.

➢ ΠΟΣΟ ΑΠΕΧΕΙ ΑΡΑΓΕ αυτό που βιώνουμε σήμερα στο Π.Γ.Ν.Α. από το ΟΡΑΜΑ ενός ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ το οποίο να ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΟΛΗ η κοινωνία της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ και ποιο άραγε είναι το ΗΘΙΚΟ ΧΡΕΟΣ του καθενός μας απέναντι σε αυτή την κατάσταση; ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΝΟΗΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΑΣ.

Για το Χειρουργικό Τομέα και το ΔΣ της Ιατρικής Σχολής

Με εκτίμηση

  • Μιχαήλ Σ. Πιτιακούδης
  • Καθηγητής Χειρουργικής
  • Διευθυντής Β΄ Π.Χ.Κ.
  • Πρόεδρος Ιατρικής Δ.Π.Θ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου