Σεβασμός στη Θράκη, κύριοι της κυβέρνησης!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


*Γράφει, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης Δημοσιογράφος, Γενικός Διευθυντής του Θρακικού Πρακτορείου Ειδήσεων.


Η σημερινή κυβέρνηση, αν και έδωσε υποσχέσεις για τη Θράκη, αν και επαναλειτούργησε τη Διακομματική Επιτροπή της Βουλής για την Ανάπτυξη της περιοχής, αν και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η αδελφή του πρ. Υπουργός των Εξωτερικών και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιιτροπής κ. Ντόρα Μπακογιάννη δεσμεύθηκαν ενώπιον του λαού για ένα καλύτερο αύριο, εντούτοις μέχρι και σήμερα διαπιστώνεται μία βραδυπορία, μία εφαρμογή μονομερών αποφάσεων της Ε.Ε. εις βάρος της ασφάλειας της περιοχής και πάνω απ’ όλα λείπει και πάλι η αναπτυξιακή προοπτική!

Ξεκινώντας απο το “καυτό” θέμα των ημερών, που δεν είναι άλλο απο την αναστάτωση που επικρατεί στο Βόρειο Εβρο, στο Φυλάκιο Ορεστιάδας, εκεί που η κυβέρνηση αποφάσισε και διέταξε τη δημιουργία νέας – πρόσθετης δομής για την Υποδοχή και Φιλοξενία των μεταναστών, διαφαίνεται ξεκάθαρα το εξής: η κυβέρνηση δια του υπουργού της αρμόδιο για τη Μετανάστευση ΠΕΙΘΑΡΧΕΙ στις επιταγές της Ε.Ε., αγνοώντας την τοπική κοινωνία, αγνοώντας εν μέρει και τις όποιες επικίνδυνες διαστάσεις μπορεί να πάρει η παραμονή μεταναστών εκεί. Βεβαίως εδώ “ελέγχεται” τόσο η τοπική αυτοδιοίκηση όσο και οι κάποιοι παράγοντες που πρωτοστατούν στην υπόθεση για την ανάκληση της αδείας υλοποίησης των έργων, διότι αρχίζουν και “χρωματίζουν” τις αντιθέσεις και χάνουν ουσιαστικά τις αρχικές προθέσεις τους.

Προχωρούμε στην υπόθεση της συγγραφής και ψήφισης του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου, όπου διαφάνηκε για άλλη μία φορά, ότι η Διακομματική Επιτροπή για τη Θράκη, λειτούργησε ως ένας “θάλαμος εκτόνωσης” των τοπικών Βουλευτών και εκπροσώπων φορέων της περιοχής, αφού τελικώς, η έκθεση ιδεών που εκτέθηκε ως αποτέλεσμα της υποτιθέμενης διαβούλευσης, όχι μόνο δεν είχε χαρακτήρα γνωμοδοτικό, αλλά αγνοήθηκε ως προς τις βασικές αιτιάσεις των παραγωγικών φορέων, όποιες και αν ήταν αυτές εν τέλει. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι στην επιτροπή διαβούλευσης του Αναπτυξιακού Νόμου, σε κάθε υποσημείωση υπάρχει η ένδειξη “δεν θεωρείται χρονικά αξιολογήσιμη η άποψη…”, δηλαδή “σας αφήσαμε, τα είπατε, αλλά θα κάνουμε αυτό που εμείς κρίνουμε λογικό κατά την δική μας πρόθεση…”

Σε έναν άλλο τομέα, αυτό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η Κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, συνεχίζουν να εθελοτυφλούν μπροστά στις προκλήσεις και την άσκηση αντεθνικής πολιτικής με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου, απο τους εκλεγμένους Δημάρχους της μουσουλμανικής μειονότητας, κρατώντας έτσι την υποτιθέμενη “ισορροπία” σε ενδεχόμενη αναζήτηση ψήφων για τις Εθνικές Εκλογές όποτε και αν αυτές γίνουν…

Επίσης, η σημερινή κυβέρνηση, αν και σε τίποτα δεν ομοιάζει με την προηγούμενη που επέδειξε σοβαρό έλλειμα ικανότητας διαχείρισης αυτονόητων καταστάσεων, αν και έχει ενισχύσει σημαντικά την Εθνική Άμυνα, έχει ισχυροποιήσει την επιχειρησιακή ικανότητα του Δ’ Σ.Σ., έχει δημιουργήσει άξονα αμυντικής και διπλωματικής θωράκισης με την διμερή συνεργασία Ελλάδας – ΗΠΑ στην Αλεξανδρούπολη, εντούτοις ακόμη αυτό δεν έχει συνδεθεί με τα οφέλη που πρέπει να αποκτήσει η περιοχή και ο πολίτης της, απο μία τέτοια εξέλιξη. Και για να γίνει πιο κατανοητό, τα ανταποδοτικά οφέλη απο την παρουσία των Αμερικανών στην περιοχή, δεν μπορεί να είναι μόνο αμυντικά σε περίπτωση απειλής (σ.σ. μιας και μπορεί να μην υπάρξει και ποτέ ανάγκη…), αλλά θα πρέπει να είναι και οικονομικά, τα οποία πρέπει αν εισπράττει η τοπική αυτοδιοίκηση και η Περιφερειακή Διοίκηση, ανταποδίδοντάς τα με θετικό πρόσημο στους πολίτες με παράλληλες μειώσεις έμμεσων φόρων αλλά και δημιουργίας έργων προς το κοινωνικό όφελος.

Η Θράκη κύριοι της Κυβέρνησης, γιατί πιστέψτε με μπορώ να γράφω μέρες ολόκληρες και χιλιάδες αράδες για τα χίλια προβλήματα που μαστίζουν τις περιοχές μας, δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με πολιτικές που παραπέμπουν σε εποχές της δεκαετίας του 1990!

Η Θράκη και συνάμα και η Αν. Μακεδονία, σε ένα πλαίσιο ασκούμενης Περιφερειακής Πολιτικής, είναι η περιοχή εκείνη που ΔΕΝ ΕΠΕΤΕΙ – ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙ!

Εσείς και όλα τα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, μπορεί να έχετε φροντίσει να βάλλεται σε θέσης εξουσίας στην τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο, ανθρώπους που να λένε σε “ΟΛΑ ΝΑΙ” προκειμένου να διασφαλίσουν το δικό τους πολιτικό μέλλον.

Αλλά η Θράκη δεν απλώνει το χέρι της ΕΠΕΤΕΙΑΣ, όπως θα θέλατε και την αναγκάζατε να κάνει όλα αυτά τα χρόνια!

Είναι το Ευρωπαϊκό Σύνορο, είναι το Ελληνικό Σύνορο, είναι η είσοδος και η έξοδος που οφείλετε να την έχετε καταρχήν ασφαλή, ανεπτυγμένη, συγκροτημένη και εξοπλισμένη απο κάθε άποψη. Άμυνα για μία περιοχή παραμεθόριο, δεν σημαίνει μόνο όπλα και οπλικά συστήματα. Σημαίνει ανάπτυξη, σημαίνει οικονομική ευμάρεια, σημαίνει λαός και κάτοικοι δυνατοί και έτοιμοι “δια παν ενδεχόμενο”!

Στη Θράκη και την Αν. Μακεδονία, τα περισσότερα προβλήματα είναι απόρροια των εκάστοτε κυβερνητικών αποφάσεων, της έλλειψης κρατικής βούλησης. Τις Βιομηχανίες δεν τις έκλεισε η οικονομική κρίση, αλλά κυβερνητική απόφαση. Τον δρόμο της Εγνατίας Οδού και τις μή ολοκληρωμένες υποδομές δεν τις σταμάτησαν η οικονομική κρίση, αλλά κυβερνητική αδιαφορία. Η έλλειψη ενός προσδιορισμένου αναπτυξιακού μοντέλου με κίνητρα και όχι αντικίνητρα, είναι ευθύνη της κυβέρνησης και όχι άλλων παραγόντων που απλά υλοποιούν τις όποιες αποφάσεις. Η αδιαφορία στην λειτουργία της παράλληλης οικονομίας που έχει δομήσει η τουρκική πλευρά εντός της Θράκης είτε απευθείας είτε μέσω νοτιοβαλκανικού άξονα, είναι καθαρά ευθύνη της εκάστοτε κυβέρνησης, όπως ευθύνη καίρια της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργείου είναι η αντεθνική πολιτική των μειονοτικών ψευτοπαραγόντων. Όπως επίσης ευθύνη της κυβέρνησης είναι η εξαθλίωση και η υποβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Τη Θράκη κύριοι της Κυβέρνησης, σήμερα με εντολή του Ελληνικού Λαού είστε εσείς κύριε Μητσοτάκη, θα πρέπει να τη σέβεστε τόσο για την ιστορία της, για την πολύτιμη προσφορά της στην Εθνική Ασφάλεια, γιατί έχει τα “κλειδιά” της εισόδου και εξόδου της χώρας προς Βαλκάνια και Ασία.

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΥΜΕ, αλλά και ΔΕΝ ΕΠΕΤΟΥΜΕ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ, ότι το “ποτήρι ξεχείλισε”, η αντοχή και η ανοχή κυρίως των κατοίκων τελείωσε.

ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ να μας διώξετε απο τα μέρη μας, εξ’ αιτίας της ανεργίας, της ανασφάλειας, της παραοικονομίας, της αναλγησίας σας!

ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΟΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΑΞΙΩΝ.

Εμείς κύριε Πρωθυπουργέ και κύριοι της Ελληνικής Κυβέρνησης, ξέρουμε και γνωρίζουμε πως να κρατούμε το κοινωνικό ισοζύγιο που εσείς διαταράσσετε κάθε τόσο με τις ανιστόρητες και ανυποστήριχτες κινήσεις σας.  

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗ ΘΡΑΚΗ, για να σας σεβαστούμε και εμείς!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, για να σας σεβαστούμε και εμείς!

Αν όχι, τότε η απειλή δεν είναι μία εκλογή αποτυχία, αλλά η δημιουργία μη αναστρέψιμων καταστάσεων, που την ΚΑΙΡΙΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΘΑ ΤΗΝ ΦΕΡΕΤΕ ΕΣΕΙΣ, ΟΛΕΣ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου