Βουλγαρική τεχνολογία θα μετρά το επίπεδο ραδιενέργειας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Η συσκευή Liulin-SET, την οποία επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο Διαστημικών Ερευνών της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, θα πετάξει στο Διάστημα στις 19 Φεβρουαρίου. Επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας είναι ο καθ. Τσβετάν Ντάτσεφ.

Είναι η 23η συσκευή, που επεξεργάστηκαν στο τμήμα «Φυσική του Ηλίου και της Γης» του Ινστιτούτου, που θα λειτουργεί στο Διάστημα. Η συσκευή επινοήθηκε με παραγγελία της αμερικανικής εταιρείας Space Environment Technology, Pacific Palisades και συμπεριλαμβάνεται στο τμήμα ARMAS (Automated Radiation Measurements for Aerospace Safety).

Αφού πέρασε με επιτυχία τις δοκιμασίες, η Liulin-SET θα μετρά το επίπεδο διαστημικής ραδιενέργειας στην Ιαπωνική Πειραματική Μονάδα, που είναι μέρος του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού. Μετά από διάστημα από 6 μήνες έως έναν χρόνο το ARMAS και η Liulin-SET θα επιτρέψουν στη Γη για ανάλυση των συσσωρευμένων στοιχείων.

Η δόση διαστημικής ραδιενέργειας είναι παράμετρος πρωταρχικής σημασίας για την υγεία των αστροναυτών στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, ανακοινώνουν από τη Βουλγαρική Ακαδημία Επιστημών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου