Κόντρα Μητσοτάκη – Τσίπρα για τη βάση της Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο κ.Τσίπρας επιτέθηκε στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Αμυντική Συμφωνία με τις ΗΠΑ που παραχωρεί διευκολύνσεις στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς, την οποία όμως η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε. Όλοι άλλωστε θυμόμαστε τις… αγκαλιές και τα φιλιά, αλλά και τις δηλώσεις αμοιβαίας εκτίμησης του Αμερικανού Πρέσβη Τζέφρυ Πάιατ με τον πρώην Πρόεδρο του ΟΛΑ και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Δούκα. Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας… αποθέωσε την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και την προδοσία της Μακεδονίας μας με το ξεπούλημα στους Σκοπιανούς, αποκαλώντας την κορυφαία πράξη εξωτερικής πολιτικής. Οι άνθρωποι είναι…ν ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ με πρώτο και καλύτερο τον Πρόεδρο τους Αλέξη Τσίπρα.

Είπε συγκεκριμένα ο κ.Τσίπρας για την Αλεξανδρούπολη:

“Για μας η εξωτερική πολιτική αντικατοπτρίζεται στη Συμφωνία των Πρεσπών για σας η εξωτερική αντικατοπτρίζεται στην επ’ αόριστον παραχώρηση της Αλεξανδρούπολης στους Αμερικανούς. Η χώρα έχει ιστορία. Όλες οι κυβερνήσεις ακόμη και του πατρός σας διαπραγματεύτηκαν με τις ΗΠΑ και ζήτησαν ανταλλάγματα και διασφάλισαν την δυνατότητα κάθε επόμενη κυβέρνηση να μπορεί επίσης να διαπραγματευτεί.

Εσείς υπογράφετε τώρα για μία πενταετία και μετά ανανέωση επ’ αόριστον εκτός αν μία χώρα την καταγγείλει. Ποιος θα την καταγγείλει; Οι ΗΠΑ; Την επόμενη κυβέρνηση θα την βάλετε στην δύσκολη θέση προκειμένου να επαναδιαπραγματευτεί να πρέπει να την καταγγείλει… Ήταν πάγια θέση μας η αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης. όχι η ένταξη της σε άλλους στρατηγικούς σχεδιασμούς».

  • Μητσοτάκης: Επικαλείστε δηλώσεις Ρώσων για
  • την Αλεξανδρούπολη. Ταυτίζεστε με τον Βελόπουλο

Την οργισμένη αντίδραση του Πρωθυπουργού προκάλεσε η επίκληση εκ μέρους του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δηλώσεων δυσαρέσκειας Ρώσων αξιωματούχων για τη συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

“Σε αυτή την ιδιαιτέρως κρίσιμη συγκυρία, στην οποία το δυτικό μέτωπο πρέπει να είναι αρραγές, εσείς επικαλείστε δηλώσεις Ρώσων αξιωματούχων για την Αλεξανδρούπολη. Ταυτίζεστε με τον κ. Βελόπουλο. Δεν μου κάνει εντύπωση. Έχετε εκλεκτικές συγγένειες με τον χώρο από τότε που κυβερνήσατε με τον κ. Καμμένο” είπε.

“Οι ΗΠΑ επιλέγουν την Ελλάδα ως τον στρατηγικό αξιόπιστο εταίρο. Τυχαία έγιναν αυτά; Επιμένετε να λέτε ψέματα για την Αλεξανδρούπολη. Απαντήστε ευθέως. Αν ο ελληνικός λαός σας εμπιστευθεί ξανά , θα την καταγγείλετε; Είναι πρόβλημα για τη χώρα ότι οι Αμερικανοί έχουν ισχυρή παρουσία στην Αλεξανδρούπολη; Είναι ωφέλιμη η επιζήμια η ισχυρή παρουσία εκεί; Θα ήθελα καθαρή τοποθέτηση επ αυτού” είπε ο Πρωθυπουργός κατηγορώντας τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στην ομιλία του περίσσεψε ο λαϊκισμός


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου