Πλεύρης: “Ακολουθούμε την Ε.Ε. – Άρση των μέτρων έως τα μέσα Μαρτίου”

Δεν υπάρχουν σχόλια


Την κατεύθυνση των χωρών της Ε.Ε. να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για την πανδημία σε όλα τα κράτη έως τα μέσα Μαρτίου ανέδειξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης,
στον απόηχο και των νέων βημάτων χαλάρωσης που τίθενται σε ισχύ από το ερχόμενο Σάββατο.

Μιλώντας, στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πλεύρης εξήγησε ότι στο Συμβούλιο των υπουργών Υγείας της Ευρώπης, η λογική όλων των χωρών είναι ότι οι περιορισμοί θα πρέπει να αρθούν έως τα μέσα με τέλη Μαρτίου ανάλογα με την πίεση στα συστήματα υγείας των χωρών αλλά δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός και όλοι είναι προετοιμασμένοι για τυχόν αναζωπύρωση της πανδημίας από το φθινόπωρο.

«Δεν υπάρχει τέλος της πανδημίας», είπε χαρακτηριστικά, ενώ μιλώντας για την απόφαση άρσης περιορισμών στην την Ελλάδα, ανέφερε ότι το ποσοστό εμβολιασμού στο γενικό πληθυσμό είναι άνω του 81%, οι διασωληνωμένοι έχουν μειωθεί μέσα σε 25 ημέρες από 680 σε 480, ενώ τα χθεσινά εξιτήρια – εισιτήρια στα νοσοκομεία είναι 150 υπέρ των εξιτηρίων κάτι που δείχνει ότι το ΕΣΥ είναι μεν ακόμα πιεσμένο, αλλά παρατηρείται αποκλιμάκωση.

Σχετικά με τη συζήτηση για τέταρτη δόση, τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν λειτουργεί ανεξάρτητα από τους επιστήμονες και τον ΕΜΑ. Ενδεχομένως, εξήγησε να χρειαστεί να γίνει κάτι αντίστοιχο με το εμβόλιο της γρίπης αλλά αυτή η συζήτηση είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου