Καιρός: Ραγδαία επιδείνωση και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας σήμερα

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αναμένεται κατακόρυφη πτώτση της θερμοκρασίας κατά 9-10 βαθμούς

Σε κλοιό νέας κακοκαιρίας εισέρχεται από σήμερα, Τρίτη (08/02) η χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις πρόσκαιρες βροχές και τις καταιγίδες κυρίως στα βορειοανατολικά και στο Αιγαίο, τις χιονοπτώσεις σε ορεινά – ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα αλλά και την κατακόρυφη πτώτση της θερμοκρασίας κατά 9-10 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το meteo.gr, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2022, περιμένουμε πρόσκαιρα φαινόμενα με γρήγορη κίνηση από βορρά προς νότο.

Σε αρκετές περιοχές θα εκδηλωθούν βροχές ή χιονόνερο, και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Μεμονωμένες καταιγίδες δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και σε ηπειρωτικά τμήματα.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα, καθώς και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο από τη Στερεά Ελλάδα και βορειότερα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν και στα ορεινά της Κρήτη.

Στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση συγκριτικά με την υπόλοιπη χώρα. Στα Δυτική Ελλάδα, στα κεντρικά ηπειρωτικά καθώς επίσης στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα παρουσιάσει πολύ γρήγορη βελτίωση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, στη Δυτική Μακεδονία από -7 έως 2 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -2 έως 6, στην Ήπειρο από -3 έως 8 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -3 έως 7, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 10, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 10 βαθμούς και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 4 έως 9 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 13 με 14 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο και στο Βορειοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 μποφόρ. Στο Κεντρικό και Βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με σταδιακή ενίσχυση. Στο Νότιο Αιγαίο αρχικά θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ, αλλά το πρωί θα στραφούν σε βόρειους με ίδιες εντάσεις. Τις μεσημεριανές ώρες στο σύνολο του Αιγαίου θα επικρατήσουν βόρειοι βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονόνερο στα βόρεια και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 600 μέτρα). Τα φαινόμενα το βράδυ θα σταματήσουν. Τις πρώτες πρωινές ώρες είναι πιθανό να εκδηλωθούν και καταιγίδες κυρίως στα νότια.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βορειοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ και πρόσκαιρα το πρωί έως 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και στα ανατολικά θαλάσσια και παραθαλλάσια σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες τις πρώτες πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στη δυτική Μακεδονία και στα ορεινά-ημιορεινά των υπόλοιπων περιοχών, κατά τόπους πυκνές στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν, γρήγορα στη δυτική και στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και από το μεσημέρι βαθμιαία στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και τοπικά τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από αργά το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά χιονοπτώσεις, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες θα χιονίσει και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν γρήγορα στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο και το απόγευμα και στις υπόλοιπες περιοχές.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και, κυρίως στο Ιόνιο, πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου -03 (μείον 3) έως 06 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα βόρεια χιονόνερο και στα ανατολικά σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες στις Σποράδες και τα θαλάσσια και παραθαλάσσια της Θεσσαλίας θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και πρόσκαιρα και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα θα σταματήσουν από το μεσημέρι στη Θεσσαλία, σταδιακά στην ανατολική Στερεά και από αργά το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 8 και πρόσκαιρα, κυρίως στα ανατολικά, 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρα ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα χιονόνερο και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις που βαθμιαία θα ενταθούν.
Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και από το μεσημέρι βόρειοι 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από το απόγευμα.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές το πρωί στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Από το απόγευμα χιονόνερο στα βόρεια.
Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 μποφόρ που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα θα στραφούν σε βόρειους 8 με 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Αισθητή πτώση από νωρίς το απόγευμα στα βόρεια.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο, πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα παραθαλάσσια και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά. Οι βροχές που θα είναι κατά τόπους ισχυρές, το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 7 με 8 και τοπικά 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου