Αλεξανδρούπολη: Χιλιάδες ψάρια βγήκαν στο λιμάνι -Η εξήγηση για το φαινόμενο

Δεν υπάρχουν σχόλια

  

Ένα εντυπωσιακό και ιδιαίτερο θέαμα αντίκρισαν τόσο την Κυριακή (6/2) όσο και το Σάββατο  (5/2) όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

Χιλιάδες ψάρια, κέφαλοι στη συντριπτική πλειοψηφία, βγήκαν στην επιφάνεια και δίπλα στους διάφορους χώρους, αλλά ανάμεσα και στις βάρκες. Όσοι βρέθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, κυρίως τα μικρά παιδιά, αντίκρυσαν αποσβολωμένοι το θέαμα, γιατί προφανώς δεν είναι συνηθισμένο.

Όπως φαίνεται στο βίντεο του προπονητή δυναμικών αθλημάτων, Ιωάννη Ζάχου, και το οποίο μετέδωσε η ιστοσελίδα evros-news.gr, τα ψάρια έκαναν... βόλτα στο σημείο, έχοντας βγει σχεδόν στην επιφάνεια.

Η εξήγηση που δίνουν οι ψαράδες της Αλεξανδρούπολης, οι οποίοι γνωρίζουν περισσότερα για το θέμα, είναι ότι τα ψάρια ανέβηκαν στην επιφάνεια και βρέθηκαν στο λιμάνι, λόγω του κρύου που επικρατεί στα βάθη της θάλασσας και επειδή η ημέρα ήταν καλή με αρκετή ηλιοφάνεια. Κοινώς, βρήκαν έναν τρόπο για να ζεσταθούν.

«Οι κέφαλοι συνηθίζουν να συγκεντρώνονται σε μεγάλα κοπάδια, δεν πρόκειται δηλαδή για ένα ανησυχητικό φαινόμενο και σημαντικό ρόλο σ’ αυτό παίζει και ο καιρός. Τώρα, γιατί υπάρχει τόσο μεγάλος πληθυσμός, αν οφείλεται δηλαδή στην περίοδο αναπαραγωγής δεν το γνωρίζω. Παρατηρείται ωστόσο συχνά ανάλογο φαινόμενο, καθώς το εν λόγω είδος ψαριού το κάνει αυτό. Η πιθανότερη εξήγηση είναι πως προτιμούν την επιφάνεια γιατί οξυγόνωση που υπάρχει είναι μεγαλύτερη» αναφέρει στο GRTimes ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Ωκεανογραφίας και Θαλασσίων Βιοεπιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ιχυθολόγος, Γιάννης Μπατζάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου