Λογαριασμοί ρεύματος χωρίς την επιδότηση του Ιανουαρίου-Τι λένε ΔΕΗ-Ιδιωτικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Χωρίς την επιδότηση για τον Ιανουάριο άρχισαν να καταφθάνουν στους καταναλωτές οι λογαριασμοί του ρεύματος, λόγω της καθυστέρησης του ΔΕΔΔΗΕ στην αποστολή των αρχείων με τους δικαιούχους στους παρόχους, μετά την κατάργηση της οριζόντιας επιδότηση των οικιακών καταναλωτών και της σύνδεσης με την πρώτη κατοικία.

Τα στοιχεία των δικαιούχων γνωστοποιήθηκαν στις εταιρείες παροχής ρεύματος στις 31 Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα σε ένα ποσοστό των καταναλωτών που έχει τιμολογηθεί ήδη για το μεγαλύτερο μέρος της κατανάλωσης του μήνα, να μην έχει περάσει η επιδότηση των 42 ευρώ που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση.

Ήδη μάλιστα άρχισαν να εκδηλώνονται παράπονα και αντιδράσεις στους παρόχους από καταναλωτές που διαπίστωσαν ότι στον λογαριασμό τους δεν υπάρχει η επιδότηση.

Τη διασταύρωση αυτών των στοιχείων έκανε ο ΔΕΔΔΗΕ βάσει αρχείου που παρέλαβε από την ΑΑΔΕ με στοιχεία μέχρι και τις 31/12/2021, διαδικασία που αποδείχθηκε χρονοβόρος λόγω της μη επικαιροποίησης του μητρώου πελατών του ΔΕΔΔΗΕ. Πέραν της καθυστέρησης, ερωτήματα διατυπώνονται από την αγορά και για την αποτελεσματικότητα της διασταύρωσης, δεδομένου ότι στους προμηθευτές στάλθηκαν στοιχεία μετρητών χωρίς ΑΦΜ.

Η ΔΕΗ και οι ιδιώτες πάροχοι αρχίζουν να περνούν την επιδότηση του Ιανουαρίου στις καταναλώσεις που τιμολογούν από αυτή την εβδομάδα και όσοι δεν πρόλαβαν να προσαρμόσουν τα συστήματά τους με τα νέα δεδομένα της κλιμακωτής χρέωσης (160 ευρώ/μεγαβατώρα για τις πρώτες 150 KWh και 120 ευρώ/MWh για μηνιαία κατανάλωση από 151 έως 300 KWh) θα περάσουν την επιδότηση μία εβδομάδα αργότερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου