Ποιος καταπιέζει ποιον τελικά στη Θράκη;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


*Ειδικού Συνεργάτη

Με θλίψη και αγανάκτηση αντιμετωπίζει η πλειοψηφία των κατοίκων της ορεινής περιοχής πρόσφατα δημοσιεύματα και αναρτήσεις του στρατευμένου μειονοτικού τύπου και των δήθεν εκπροσώπων του. Δεν είναι μόνο η προφανής υπαγόρευση των κειμένων τους από κέντρα εκτός χώρας, αλλά κυρίως η παντελής έλλειψη σχέσης τους με την πραγματικότητα στη Θράκη.
Είδαμε γνωστή ηλεκτρονική εφημερίδα να αναδημοσιεύει δήλωση τούρκου κυβερνητικού αξιωματούχου με τη σημαία της ανεξάρτητης δυτικής Θράκης. Αν αυτή είναι η θέση της Τουρκίας, αυτή είναι και η θέση της εφημερίδας; η αυτονόμηση; η ανεξαρτητοποίηση της Θράκης; αυτοί είναι στόχοι τους για την ανάπτυξη και την ευημερία της Θράκης; ας μας το πουν χωρίς περιστροφές, αν και καμία αμφιβολία πλέον δεν υπάρχει.

Διαβάσαμε, επιπλέον, στο γνωστό μοτίβο των προκατασκευασμένων ανακοινώσεων, ότι η πομακική ταυτότητα είναι πλαστή! Μέχρι χθες οι Πομάκοι ήταν τούρκοι, από σήμερα δεν υφίσταται καν πομακική ταυτότητα. Με το έτσι θέλω διαγράφονται ταυτότητες και συνειδήσεις.

Οι μάσκες έχουν πέσει ολοκληρωτικά και κανείς δεν μπορεί να έχει τη δικαιολογία ότι δεν ήξερε. Η περιφρόνηση, ο χλευασμός και η περιθωριοποίηση είναι το ελάχιστο που τους αξίζει, ωστόσο πλέον πρέπει να γίνει κατανοητό ότι με τέτοιες απόψεις και επιδιώξεις είναι εχθροί της μειονότητας και της χώρας που ζουν. Και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται.





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου