Διεγράφη ο Γιώργος Κύρτσος από τη Νέα Δημοκρατία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Μετά από αρκετές «παραφωνίες» ο ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κύρτσος διεγράφηφη από τη Νέα Δημοκρατία με απόφαση του γραμματέα του κόμματος.

Παρελθόν από τη Νέα Δημοκρατία αποτελεί ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος, ο οποίος πλεόν θα είναι ανεξάρτητος. Ο ευρωβουλευτής εδώ και αρκετούς μήνες παρεκκλίνει σταθερά από τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας ασκώντας της σκληρή κριτική.

Η τελευταία ανάρτηση πριν τη διαγραφή του θίγει μια σειρά θέματα μεταξύ των οποίων και «η δίωξη δημοσιογράφων και της Ελένης Τουλουπάκη» και αναφέρει πως «Το Μαξίμου θεατής των εξελίξεων»

Νέα Δημοκρατία: Δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό

Η ανακοίνωση του γραμματέα της ΠΔ της Νέας Δημοκρατίας Παύλου Μαρινάκη αναφέρει ως λόγο διαγραφής ότι ο ευρωβουλευτής «δυσφημεί τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης»

Η ανακοίνωση της ΝΔ: «Mε απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Παύλου Μαρινάκη, ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος διαγράφεται από τη Νέα Δημοκρατία. Ο κ.Κύρτσος ο οποίος εξελέγη με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ, με εντολή από τους ψηφοφόρους να προωθεί τις ελληνικές θέσεις στο Ευρωκοινοβούλιο, με τις αναρτήσεις του κάνει εντελώς το αντίθετο.

Δυσφημεί διεθνώς τη χώρα αμφισβητώντας την ανεξαρτησία της ελληνικής δικαιοσύνης και συγκρίνοντας την Ελλάδα με κράτη που παραβιάζουν τους κανόνες του κράτους δικαίου. Με τη στάση του προσβάλλει όλους εκείνους που τον εμπιστεύθηκαν να τους εκπροσωπεί. Μέχρι σήμερα έγινε ανεκτή η όποια κριτική του στην κυβέρνηση, ακόμη κι αν ξεπερνούσε τα όρια. Ανοχή όμως στην δυσφήμιση της χώρας δεν μπορεί να υπάρξει.

Πιο συγκεκριμένα εφαρμόστηκε το άρθρο 5 §1.2 σύμφωνα με το οποίο η απώλεια της ιδιότητας του μέλους επέρχεται «Με την αυτόβουλη απομάκρυνσή του από το κόμμα, η οποία εκδηλώνεται με λόγο ή πράξη και προκύπτει κατάδηλα, ενδεικτικά με την εγγραφή του σε άλλο πολιτικό κόμμα, ή με δημόσιες εκδηλώσεις του που αντιστρατεύονται έντονα τις ιδεολογικές και πολιτικές αρχές του κόμματος ή προωθούν το ρατσισμό, το μίσος και τη βία ή αμφισβητούν το κράτος δικαίου και το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα της χώρας.

Η διαπίστωση της συνδρομής των παραπάνω γίνεται με απόφαση του Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου