Στα όρια τους οι κτηνοτρόφοι της ΑΜ-Θ… -Μεγάλη κινητοποίηση στην Κομοτηνή την ερχόμενη Πέμπτη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Δημήτριος Ψεμματάς:

«Οι αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια, παράλληλα με τα αυξημένα τιμολόγια για ζωοτροφές και φάρμακα, είναι η κορυφή του «παγόβουνου» που μας ωθεί σε αντιδράσεις…»

  Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της Περιφέρειας ΑΜ-Θ μετά την τελευταία συνάντηση που είχαν με τον Περιφερειάρχη, κύριο Χ. Μέτιο, πριν λίγες ημέρες, στο γραφείο του τελευταίου για κρίσιμα ζητήματα του κλάδου.

  Αναλυτικότερα, αγωνιστική κινητοποίηση με τη συμμετοχή τουλάχιστον 2.000 παραγωγών από όλους τους νομούς της Περιφέρειας έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Πέμπτη στην Κομοτηνή στη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες θα παραδώσουν ψήφισμα στον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ με όλα τα προβλήματα και τα αιτήματα του κλάδου, για τα οποία βέβαια ο ίδιος είναι ήδη ενημερωμένος.

  Όπως αναφέρει ο κ. Δημ. Ψεμματάς, Πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Ξάνθης, «στη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Χ. Μέτιο στην Κομοτηνή και η οποία κράτησε τρεισήμισι ώρες, ο τελευταίος έδειξε να αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της κατάστασης στον πρωτογενή τομέα. Μάλιστα, δεσμεύτηκε να μεταφέρει τα προβλήματά μας στον αρμόδιο υπουργό, κύριο Σ. Λιβανό, με τον οποίο θα έχει συνάντηση την επόμενη Τετάρτη…».

  Σε αυτό το πλαίσιο κι έχοντας φτάσει σε οικονομικό αδιέξοδο, λόγω κατακόρυφης αύξησης των εξόδων τους, οι παραγωγοί έχουν αποφασίσει να δώσουν αγωνιστικό «παρών», κάνοντας την αρχή από την πόλη της Κομοτηνής, την αμέσως επόμενη ημέρα της συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον αρμόδιο υπουργό, για να δουν τις αντιδράσεις των αρμοδίων στα αιτήματά τους.

  «Για την ώρα, δεν ζεσταίνουμε τις μηχανές των τρακτέρ. Περιμένουμε τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης στα χιλιοειπωμένα προβλήματα των παραγωγών, όπως αυτά έχουν εκφραστεί στον κ. Χ. Μέτιο στη διάρκεια της τελευταίας μας συνάντησης. Δεν αποκλείουμε όμως την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων το επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς ο κλάδος δεν αντέχει άλλο. Οι αυξήσεις σε ηλεκτρικό ρεύμα και ενέργεια, παράλληλα με τα αυξημένα τιμολόγια για ζωοτροφές και φάρμακα, είναι η κορυφή του «παγόβουνου» που μας ωθεί σε αντιδράσεις. Ετοιμάζουμε μια μεγάλη κινητοποίηση στην Κομοτηνή με τεράστια συμμετοχή ως πρώτο βήμα στο νέο κύκλο αγωνιστικών διεκδικήσεων του κλάδου σε περιφερειακό επίπεδο. Ενώ, δεν αποκλείουμε την έξοδό μας στους δρόμους, εάν δεν αλλάξει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στα προβλήματά μας…» τονίζει ο ίδιος.

  Δυστυχώς, όπως συνεχίζει ο κ. Δημ. Ψεμματάς, τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα έχουν λάβει παράλληλα κοινωνικές προεκτάσεις, καθώς επαγγελματίες του κλάδου αναγκάζονται και εγκαταλείπουν τον τομέα δράσης τους.

  «Χωριά θα ερημώσουν, καθώς καλλιέργειες θα εγκαταλειφθούν και δεν θα υπάρχει εκτροφή κοπαδιών στην περιοχή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τοπική κοινωνία…» καταλήγει ο ίδιος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου